「警已報」網上遊戲交易,比曬銀行戶口姓名都呃!

571 回覆
359 Like 77 Dislike
或者試下提面交 身有屎應該唔肯面交

樓主可以用呢招釣佢出黎
不過千五海戰15你都信就真你係抵你

仲要69石 18攻石
上乜撚野網買野
自己打番嚟啦好心
因快得慢
有銀行戶口一定搵到,不過錢就未必追得返

放心啦 一定追得返 只係時間問題
利申 報過 半年後拎返錢

而家應該係chung果張相根本係屬於另一個人, 而呢個人的戶口已經肯定係用唔到
如果c用空頭支票入數比a
a比件裝b
a發現彈票,係咪可以報警拉b?
c冇收到裝亦冇損失錢,有冇法律責任?

如果c冇事ge話可以用呢招,收到b件裝之後先再過多次數
我個朋友佢咁講

上當年我就係a咁賣野比人屈,食左隻死貓,希望a同b交易有證據留低,咁a就冇事

連自己私隱都唔保管好
隻死貓就抵佢食

呢個死貓都要食仲要比人話抵死的話
無疑等於有人話你笨柒抵比人昆

個問題就係 隻死貓如果銀行戶口無喇喇多左1500都覺得奇怪喇

你訓撚醒未呀...

A賣裝比b
轉頭b開po搵水魚 (姐係你)
之後b比a張銀行卡你入數
你入完數比a
A收到錢 咪同b交易件裝
A完成左佢個交易了
問題係你唔會收到裝
就算幾夠料 差佬都唔會拉人做野,死左條心

同意,我親身經歷
等左2年,話條友個IP 係台灣,叫你簽名銷案/再等

除非有好多受害者/上報,唔係都係死左條心,當買個教訓

因為好多市民係被誤導去銷案
呢個原因令警狗可以話佢地破案率相當高係世界頭十內

差佬好鍾意用拖字訣,就算你自己查到哂料,佢都係聽完收左就算,以前試過佢話拉過A返來問,A話唔關佢事佢係做收錢出貨,比人利用左就無事,咩凍結銀行戶口呀根本唸都唔洗唸,唔係差佬話凍就凍,又要同銀行交涉,而差佬又唔會好快咁去銀行同你查料,因為煩,就會叫你自己去問,話咁樣會快D,但銀行又會為難你,話唔會亂咁提供資料比你睇,除非警方要求,即係又係白搞 呢d case一日幾百單佢地先唔會理,一直扮跟進但又隔幾個月先覆一次進度,即使最後拉到人,夠料鋤佢都未必拎得返錢,只可以講買教訓,呢d騙子唔係第一日咁做,一涉及到3方或以上case都唔洗點唸會拉到人收返錢,就算得2方我都覺得差佬唔會得閒理你
呢個po證據咁撚齊都有負評
負皮果堆做乜鳩?

其實我覺得證據不足,
第一,chung ka wai呢個acc應該係屬於另一個唔關事的人,而b(騙徒)取得呢張圖,亦知呢個ac已經唔存在,所以用黎呃人,換言之,b的真正身份是迷
第二, 電話卡問題,只要用太空卡的話,基本上可以話無線索可言,今次顯然騙徒做足準備

想捉到佢,我反而覺得要放蛇,引蛇出動
其實如果人地個帳係偷返黎 你都冇可能追得返

銀行戶口偷返黎?

呢個死貓都要食仲要比人話抵死的話
無疑等於有人話你笨柒抵比人昆

個問題就係 隻死貓如果銀行戶口無喇喇多左1500都覺得奇怪喇

樓主理解能力有幾低? 睇字唔明都算
你試下係張紙上邊畫下a b c 三個人究竟想要d咩
你就應該明你朋友所講既情況

我真係理解能力低
我明喇 sorry各位巴絲

所以樓上話如果騙徒比你既電話 係太空卡/鬼卡
應該得返一個方法就係遊戲官方比ip黑警(我估)

咁如果我同銀行講話入錯數呢個方法會唔會更有效?

個個交易完話入錯數咁你咪好著數
坐得監

我都希望呢啲人坐監
同埋賠償返我損失

真實經歷 我自己都試過報警
警察多數搵到人叫佢俾翻錢你
之後就話一場誤會 問你就咁算數好冇

我果次都等左1-2個月先搵到人
留名跟進, 以前都比人厄過
報警比仆街警察拒絕
門口都入唔到
黑警話唔關佢地事叫我去搵消費者委員會
一樣有齊對話紀錄銀行過數資料等等

樓主最後點都好可唔可以更新個情況出黎
我想知再有咁既事發生可以點做
如果c用空頭支票入數比a
a比件裝b
a發現彈票,係咪可以報警拉b?
c冇收到裝亦冇損失錢,有冇法律責任?

如果c冇事ge話可以用呢招,收到b件裝之後先再過多次數

彈票,而你又無過裝俾b,根本單交易都未完成,點會拉到b?

哇屌 真係無諗過可以咁做

如果B 用鬼卡/太空卡 真係查唔到

其實賣家如果用呢招
咁果1500蚊入左去其他人ac
佢都拎唔番錢
佢最主要係呃左a件裝?
但咁a咪知道佢game入面身份囉?
之後靠Check ip起底?

除非a用海外ip 開埋分身ac
咁樣應該完全搵唔到
佢又可轉手再賣裝套現

係就係可以咁做,但係應該冇咩可能?
咁搞個時間要好夾,b係a話放野果陣要確保短時間內搵到個c收?

樓主先比左錢
跟住b再叫a check數過裝
其實唔洗話搞好耐

b用海外ip 注冊2000fun game
再加太空卡 係game用分身交易
基本上已經查唔到
我諗銷贓果邊 再易多幾手過比幾個分身
換game錢或賣裝套現

警察如果check 返啲atm cam 應該拉人機會 會再大?定係呢個係0

拉番自己?

如果B 用鬼卡/太空卡 真係查唔到

其實賣家如果用呢招
咁果1500蚊入左去其他人ac
佢都拎唔番錢
佢最主要係呃左a件裝?
但咁a咪知道佢game入面身份囉?
之後靠Check ip起底?

除非a用海外ip 開埋分身ac
咁樣應該完全搵唔到
佢又可轉手再賣裝套現

係就係可以咁做,但係應該冇咩可能?
咁搞個時間要好夾,b係a話放野果陣要確保短時間內搵到個c收?

樓主先比左錢
跟住b再叫a check數過裝
其實唔洗話搞好耐

b用海外ip 注冊2000fun game
再加太空卡 係game用分身交易
基本上已經查唔到
我諗銷贓果邊 再易多幾手過比幾個分身
換game錢或賣裝套現

警察如果check 返啲atm cam 應該拉人機會 會再大?定係呢個係0

拉番自己?

On9
負皮果堆做乜鳩?

其實我覺得證據不足,
第一,chung ka wai呢個acc應該係屬於另一個唔關事的人,而b(騙徒)取得呢張圖,亦知呢個ac已經唔存在,所以用黎呃人,換言之,b的真正身份是迷
第二, 電話卡問題,只要用太空卡的話,基本上可以話無線索可言,今次顯然騙徒做足準備

我覺得如果真係過咗數
就算係第三方個bankacct都要凍結
利申係台灣買過演唱會飛
又係過完數唔見人之後報驚發現bank acct持有人都係受害人
但都凍結咗人地acct依家等緊上庭批過返數
(我告受害人2 受害人2再告某人)
其實我想問點解會轉帳唔到?

我都試過轉帳比人 但係又係轉帳唔到

如果某人係n年前已經cancel左個acc,而呢張圖亦俾某人利用
負皮果堆做乜鳩?

其實我覺得證據不足,

我覺得如果真係過咗數
就算係第三方個bankacct都要凍結
利申係台灣買過演唱會飛
又係過完數唔見人之後報驚發現bank acct持有人都係受害人
但都凍結咗人地acct依家等緊上庭批過返數
(我告受害人2 受害人2再告某人)

印象中香港法律唔係咁
有可能chung ka wai 唔係b(騙徒)
亦有可能呢個ac係chung ka wai,不過佢申請完個ac後取消左,之後改名,改為xx昆,咁樣其實想查變得更困難
有可能chung ka wai 唔係b(騙徒)
亦有可能呢個ac係chung ka wai,不過佢申請完個ac後取消左,之後改名,改為xx昆,咁樣其實想查變得更困難

呢個慣犯經常得手源於佢個身份係個迷,想避免同樣事情,我覺得買家一定要做多兩重保障
夢之歷險不嬲多昆狗
依家d後生仔真係,呃果一千幾百,俾人捉到判左入去勞教中心就慘,睇隔離post就知
btw 1500買game 野我覺得。。。大癲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞