「警已報」網上遊戲交易,比曬銀行戶口姓名都呃!

571 回覆
359 Like 77 Dislike
有玩夢歷
入數前叫佢係game 入面show件裝比你睇左先
再係game 入面叫佢sd 比電話 名同銀行户口
咁就應該玩唔到abc
有冇巴絲留意到兩張CHUNG KA CHING HSBC ATM卡日期有唔同

可否指點迷津解釋下
chung

hung

姓都唔撚同 話係呀哥

你有冇同過你個腦
有充分理據未?
冇就del post

on9少陣啦
有冇巴絲留意到兩張CHUNG KA CHING HSBC ATM卡日期有唔同

可否指點迷津解釋下

係咪條撚屌呃到咁上下向銀行報失

之後博呃返黎既銀仲係帳戶度

過一排再補領新卡,又出動

On9仔
最憎人呃人錢

可否指點迷津解釋下

係咪條撚屌呃到咁上下向銀行報失

之後博呃返黎既銀仲係帳戶度

過一排再補領新卡,又出動

我個朋友佢咁講

上當年我就係a咁賣野比人屈,食左隻死貓,希望a同b交易有證據留低,咁a就冇事

連自己私隱都唔保管好
隻死貓就抵佢食

呢個死貓都要食仲要比人話抵死的話
無疑等於有人話你笨柒抵比人昆

個問題就係 隻死貓如果銀行戶口無喇喇多左1500都覺得奇怪喇

你訓撚醒未呀...

A賣裝比b
轉頭b開po搵水魚 (姐係你)
之後b比a張銀行卡你入數
你入完數比a
A收到錢 咪同b交易件裝
A完成左佢個交易了
問題係你唔會收到裝

根據《香港法例》第210章盜竊罪條例16A條,如任何人藉作任何欺騙〈不論所作欺騙是否唯一或主要誘因〉並意圖詐騙而誘使另一人作出任何作為或有任何不作為,而導致:該另一人以外的任何人獲得利益或該進行誘使的人以外的任何人蒙受不利或有相當程度的可能性會蒙受不利,則該進行誘使的人即屬犯欺詐罪,一經循公訴程序定罪,可處監禁14年。 任何人如在進行欺騙時意圖藉所進行的欺騙〈不論所進行的欺騙是否唯一或主要誘因〉誘使另一人作出任何作為或有任何不作為,而因此會導致上述後果,則該人須被視為意圖詐騙。
咁就應該玩唔到abc

好老實講你未中過招真係唔會諗到有d咁仆街既方法
要捉實足到

ip已經好好捉

問題係. 唔會噤得閒幫你捉
面交就最穩陣,入數實會搵苯
咁就應該玩唔到abc

1手錢1手貨是常識吧
推到呢d仆街坐監
個昆狗個whatapp名都係叫昆
阿哥唔同姓都信

笑咗
佢岩岩上左水
佢岩岩上左水

咁就應該玩唔到abc

1手錢1手貨是常識吧

講真 我都好耐冇玩online game 對上個隻已經係heat project 如果玩abc 我都覺得自己會中招 所以我自己係唔會網上交易 除非係大機構 奉行一手交錢 一手交貨 佢呃你 你可以當面屌尻佢先啦
有充分理據未?
冇就del post

on9少陣啦

叫 d 小學雞 on9 小陣咪等於對牛彈琴
佢岩岩上左水

屌 笑撚死
有充分理據未?
冇就del post

on9少陣啦

叫 d 小學雞 on9 小陣咪等於對牛彈琴

根本盲從,叫都廢撚事
佢岩岩上左水

屌 笑撚死

咁快笠水
睇黎佢冇大家諗得咁聰明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞