「警已報」網上遊戲交易,比曬銀行戶口姓名都呃!

571 回覆
359 Like 77 Dislike

鍾嘉政個戶口過唔數
過左第二個戶口
我個朋友佢咁講

哇屌 真係無諗過可以咁做

如果B 用鬼卡/太空卡 真係查唔到

其實賣家如果用呢招
咁果1500蚊入左去其他人ac
佢都拎唔番錢
佢最主要係呃左a件裝?
但咁a咪知道佢game入面身份囉?
之後靠Check ip起底?

除非a用海外ip 開埋分身ac
咁樣應該完全搵唔到
佢又可轉手再賣裝套現

係就係可以咁做,但係應該冇咩可能?
咁搞個時間要好夾,b係a話放野果陣要確保短時間內搵到個c收?

樓主先比左錢
跟住b再叫a check數過裝
其實唔洗話搞好耐

b用海外ip 注冊2000fun game
再加太空卡 係game用分身交易
基本上已經查唔到
我諗銷贓果邊 再易多幾手過比幾個分身
換game錢或賣裝套現

咁講法
犯案手法好似幾完美 又好賺 拎人哋啲裝賺錢
一套已經1500
有無方法破解?

我都係就咁鳩估下佢個犯罪手法
如果要查 件裝稀有既
應該要搵game公司查下果段時間既交易活動鎖定疑犯 再捕到佢真係套現唯止
但game公司做野效率就

個問題就係 隻死貓如果銀行戶口無喇喇多左1500都覺得奇怪喇

樓主理解能力有幾低? 睇字唔明都算
你試下係張紙上邊畫下a b c 三個人究竟想要d咩
你就應該明你朋友所講既情況

我真係理解能力低
我明喇 sorry各位巴絲

所以樓上話如果騙徒比你既電話 係太空卡/鬼卡
應該得返一個方法就係遊戲官方比ip黑警(我估)

咁如果我同銀行講話入錯數呢個方法會唔會更有效?

我估冇用 a係無辜 應該唔洗比返錢你(依個情況我都係估)

如果A係合謀呢
左手交右手 但只要佢有交易證據 應該都砌唔入

支持踩鳩佢場
琴日既事
人地72/48小時唔覆你先屌人報警都未遲掛?
B好撚聰明⋯
之前小學雞玩大地ser果陣我都比人呃過幾次
琴日既事
人地72/48小時唔覆你先屌人報警都未遲掛?

ON撚9
過左數仲等佢成日
1個鐘都嫌耐呀

支持踩鳩佢場

我諗應該唔係個騙徙?
呢條友 2xxxfun nakxz 高登 連登都有呃過唔少人

早一個月度 都有位巴打比佢呃巨商錢
呢條友 2xxxfun nakxz 高登 連登都有呃過唔少人

條友都幾醒

條友都幾醒

咁今次咪奶撻
我個朋友佢咁講

上當年我就係a咁賣野比人屈,食左隻死貓,希望a同b交易有證據留低,咁a就冇事

連自己私隱都唔保管好
隻死貓就抵佢食

呢個死貓都要食仲要比人話抵死的話
無疑等於有人話你笨柒抵比人昆

個問題就係 隻死貓如果銀行戶口無喇喇多左1500都覺得奇怪喇

你係咪弱智
仲要我搵到最早既資料 係2013年己經呃緊人 條撚樣逍遙法外 左幾年 仲呃緊人
笑死我
有入數紙幫唔到d咩,你要明白一樣野
警方拎任何資料都要入法院申請搜查令,申請前要有晒足夠表面證據個官先會批
就算個户口同電話同一個人 警方證明唔到電話同銀行卡同一個人既話 個官都唔會批搜查令
唔係既話我是但入100比個仇家,之後話佢呃我 警方係咪可以起佢銀行資料

姐係我要去銀行同職員講我入錯數?
其實集合連登巴絲力量可唔可以破解到佢既呃人手法呢?

佢呃左咁耐人都冇事
仲要我搵到最早既資料 係2013年己經呃緊人 條撚樣逍遙法外 左幾年 仲呃緊人

痴線
睇下有無巴打係各大遊戲fourm 引佢出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞