web developer圍爐區[2]

545 回覆
5 Like 4 Dislike
cnn / bloomberg
個fd第一份react工整左個簡單onlineshop 直接請冇問d 咩
呢度有冇人識rn同firebase?最近自學諗住clone個ig出來,但唔識點樣將個firebase連落ios到來test bug

利申:app用緊expo來test bug, web連firebase就冇問題入到data
rn firebase有doc可以跟
有睇過firebase同expo 既doc,見到要用xcode先得,純粹想睇下有冇其他方做到,冇既話就用android studio test算
記憶中 好似d logging真係要xcode
想請教下寫開React既大家, 如果Client要求要有埋好似wordpress果D CMS改frontend, Login function, Multi language呢D錦

大家係唔係都係由頭自己build個CMS出黎, 定還是係出面有類似Wordpress, 不過用響React 既tools可以幫你做到?

因為暫時我做緊既project, client都冇要求要有個CMS比佢改frontend, 所以好好奇~

感謝!
冇野了,原來係我戇鳩import漏野
其實大家係唔係入行先邊做邊玩,依家讀緊ee下年畢業,但係又唔知讀唔讀master好,frontend 野都叫有接觸過但係唔係幾熟咁
Wordpress joomla dissuz 寫落去咪減分
用埋啲罐頭野
直頭唔係專玩spa都好難叫自己係frontend dev
睇到寫呢啲都唔想請
寫左6年都呢啲垃圾都唔悶
都估到係一個唔多願用新野既人
其實係
但玩spa通常都會玩埋graphql
跟住就慢慢玩多d devops野
慢慢由focus 一part到慢慢睇大picture
玩得散唔係問題唔專都唔係問題
但一定要有full picture概念
咪係
正常做左六年都要掂下呢啲
想像唔到六年掂wordpress
唔出奇
人工ok
對自己無要求就係咁

識人六七年都只係執頭執尾
改下字改下顏色
逗三皮
逗3皮係好彩
唔好彩就收皮
佢都知自己無咩料到
諗住逗下糧 hea 算
612就黎冇錢啦
https://lih.kg/2257791
覺得react好伏
係連登屌react
我走先,呢到你頂住
去到邊咁講都俾人屌啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞