web developer圍爐區[2]

545 回覆
5 Like 4 Dislike
1. 自己project既話, 自己git request做埋佢
2. 打工既話, 話之佢,照用js
create xxx.d.ts
declare module 'xxx';
Fg 想入行但之前degree係乞食科,而家自學咗html/css/js, 想問下各位前輩下一步應該學啲咩先會比較啱香港嘅市場?
學framework
唔該巴打,學angular先會唔會好過react?
Frontend我自己係學react
香港用react既公司應該多過angular

Backend framework睇你學咩lang
Nodejs咪express果啲
Java就Spring
一定要學react
最好學埋rn
市閪間間大公司都炒柒哂d native 人
hybrid app人好缺
有冇人可以開個tg group交流下
如果寫html5 RPG
個dialog分開一個div好啲
定喺canvas到畫好啲
我都寫緊php 6年經驗了, inhouse無咩公司用php, design house仲有好多用php,都諗住轉寫其他
25k+ 純frontend好難
cryto食正條水
又賺到錢
自然好易嗌價
如果單純話自己react frontend
只係用下lib 果d就真係難叫價
25K 要熟幾多嘢
熟ts 嘅應用+ react framework
It 做web developer 係咪好難覺過到50k ?
利申fg
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞