web developer圍爐區[2]

545 回覆
5 Like 4 Dislike
新手上完左個udemy react redux course 加之前上完CS50
之後應該點行? 點強化自己 react 能力,應該由邊方面入手?
如果take courses 有咩 courses 係有保證
利申之前搵到份 front end developer intern
寫project
上網搵個網mock佢出嚟
用react hook d 寫法
練css 學識新practice
thanks 咁其實react 要去到咩level 先叫job ready?
即係可能識呢d skills 大多數situations 都handle 到
有冇話咩基礎libraries 要熟?
其實你是但整1 2個pj 放上github 見工用就ok
返工一路google 一路做 見到大把人都係咁
其實係咪大部份front end 佬都唔會有時間進修algothrim 或者 data struture
frontend 佬fetch 完display 就得啦 冇咩人理
d 腦細見到你crud 到就請你啦萬幾蚊咁平
無錯 整玩用快方法map哂data就輕鬆
其實你是但整1 2個pj 放上github 見工用就ok
返工一路google 一路做 見到大把人都係咁
其實係咪大部份front end 佬都唔會有時間進修algothrim 或者 data struture
frontend 佬fetch 完display 就得啦 冇咩人理
無錯 識玩用快方法map哂data就輕鬆
css要練到咩程度? 因為個人art/design白痴, 對於介面嗰方面好弱雞
出面d 工好多都用現成 material ui , bootstrap , design 嘅圖留返比design team , 你負責放返岩位就得
Css 同揼program好似mindset上好唔同,砌得好辛苦都係77哋。
除咗 flexbox 外,有咩技巧要掌握?
 其實唔洗太專注係css
學用scss 學ssr 啦
撚緊next.js
好易姐next
不過真心覺得少香港公司用
次次mock 樣野出黎 都柒柒地 d child parent 成日移位
留名
有無例子
用其他嘢搞SSR?
有咩project啱新手見工用
todo app
calculator
website clone
呢d得唔得
弱左少少
mock d 大 website仲好
mock reddit?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞