『薪火post』BNO 續期資訊(100) 早續早享受,遲續有排受之等到5+1 VISA都可以申請了

1001 回覆
18 Like 4 Dislike
俾你拎到你依家都出唔到國啦叫條撚
我底面都有印呀 已經用a3紙成張原圖出
8月10 Yates簽收
剛剛轉receive
咁就真係個PE 提得緊,希望唔係全部都收緊晒,不過依家系統改咗,都已經唔需要交出世紙了!
希望各位巴絲唔好中呢個職員了
如果唔係又要補文件
有陣時係PE 佢個人判斷,可能新仔都唔定,樣樣執正嚟做!
當我黑仔
佢唔好整唔見我啲野就得
都係比多兩三舊速遞過去咁解
補文件被沒收就真係少嘅。而且PE 一定收到先會批,所以有問題個PE 唔可以話佢無收過!
岩呀 宜家有個職員點對點跟 唔見就搵佢
如果兩老香港出世課金去入境處搞啦咁

我都係比左彩印a3兩老出世紙同結婚證明同埋有補信
自己個張就正本
希望無事
巴打都係中左要補文件?
我有兩老張正本呀 只不過係梅到就爛咁
雖然怕唔見左佢地個皇冠頭
不過想快啲搞掂就快快手寄了 因為佢寫明要正本
ching大概幾時send email問?我等左兩個月都未有回覆
你指send SAR email?
佢應該係report lost收到果個email, 唔係SAR
btw, 我個fd 7月頭send左SAR email,宜家都未收到回覆
我7月3 send
8月11有SAR 回覆信email
月頭send
我都係lost case但system無叫我交birth certificate...
不過我交埋photocopy... 希望無事
我再睇返你個case,你應該係lost case嚟,正常lost case唔會當你係首次申請咁,第一次要咁多文件,相反lost case一向只要求基本文件!點會要求咁多嘢,你會唔會填錯咗嘢?

正常lost case,入系統會問你是否lost & stolen ,答係會問你報失未,答報咗先可以繼續落去,另外國籍問你係乜有無答bno?

依家我直情覺得個PE真係當你首次申請嚟做,lost case正常搵返舊資料,所以唔使補,佢仲要你補父母出世紙正本咁嚴,好似要查你嘢咁。你真係有本有你名嘅bno,被父母掉咗?定係included child?
正常lost case,系統只需要交基本文件,因為會搵齊舊資料,所以你過慮了,出世紙正常唔使俾佢。
我岩岩轉左processed無耐…希望唔使補野啦
我都係要交兩老文件但只交左彩印
我國籍好似填hong kong
有冇問題。。。。
國籍填香港?香港從來唔係國籍嚟喎!我哋續bno,國籍一項得三項揀,BC/BNO/other,出生國就揀到香港就真!
仆街,錯咗會點
定係我記錯渣。。。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞