『薪火post』BNO 續期資訊(100) 早續早享受,遲續有排受之等到5+1 VISA都可以申請了

1001 回覆
18 Like 4 Dislike
收到 即刻report lost先
我唔敢嫁喇
其實過咗90日,實際已簽收咗,如果轉paper form,係咪應該問問佢哋可否claim返郵費!佢哋做唔切,低能系統繼續咁計90日,責任唔喺申請人身上喎。以前仲可以郵局平平哋寄去啫,依家吓吓寄速遞好甘喎!
Thanks 我頭先send 左Email 過幾日先睇下有無回覆
我六月申請 係咪過左三個月系統會close 左 要用paper form
yes
黑筆填好嘅form+實體相兩張其中一張背脊要有countersign
無副署彈咗都係填呢張!要盡量填晒佢!
仲要留意section 8填返副署人國籍同電郵!缺一不可!
30前approved LM
依家4點渣喎
9 July PROCESS到依家

收到舊bno 但仲未收到新bno就close 左我application. 有冇人試過
呢張form話lost case要填LS01
我無交到system無叫過我寫嘅
而家唔使填LS01
ok嚇死希望唔好彈我
呢個Online enquiry 同以前有啲webchat 一樣!9答嘅!所以同佢哋周旋,預咗來來回回,而且要問得清楚同仔細,以免因為佢哋求其答而誤咗件事。
其實有咩好驚?只要不作虧心事,身邊行雷都唔驚!但如果搏大霧呢.....
HMPO TWITTER
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞