『薪火post』BNO 續期資訊(100) 早續早享受,遲續有排受之等到5+1 VISA都可以申請了

1001 回覆
18 Like 4 Dislike
平郵你就預咗起碼兩個月,呢個風險你要知道!郵局tracking 去到邊先?簽收咗未先?簽收咗,hmpo唔夠人做嘢,會留多個幾月先去doc received!成件事係慢㗎,你要有心理準備。
平郵唔等如寄失,佢上咗船就只可以等,到咗岸就會送去英國國際郵件中心處理!之前有人報告咗成功簽收,佢兩個月左右,不過唔知佢doc received 未?另外有人試咗e-express,寄咗兩星期,等兩星期doc received!唔知同唔使簽收有無關係!
7月頭寄, 7月22號簽收
到家陣都未received, 希望快D出黑洞
我7月頭用易網遞寄左文件過去, 20號郵件追蹤個到話delivered
但到依家bno tracking個到仲未update話收到
send過email enquiry, 佢只係話將我個查詢轉俾passport office, 但又係無回音...
有無人都係咁?
而家隨時3個月夠鐘都未到...
我個FD等左三個月先UPDATE
唔蠢,但要知風險!其實可能簽收咗添,不過你唔見咗掛號個號碼,就真係最最失策!問題你追hmpo,無簽收通知,無得同嗰邊追究!依家你乜證據都無,實際如果郵局tracking 已經簽收,你唔可以怪郵局,因為真係順利派送咗。至於簽收至正式doc received ....幾十萬人同一狀況,唔會有人去跟,你盡力搵返掛號號碼,睇郵局簽收咗未先啦!
我$56.5空掛包一封兩個申請了,平掛會平啲,但實際唔平太多!所以空掛真係抵!
你睇返其他速遞依家出洞最耐去到幾時先啦,你追hmpo咪耍你囉,所有有簽收同無簽收個風險,你要有預算先得㗎嘛!

https://www.bbc.com/news/amp/uk-53494998

幾十萬人喺黑洞內.....
有無人都係ryan收件的
見好多人都係morgan yates咁
我就係ryan
要平你自己就要承擔返相應嘅風險
唔好貪平之後又上嚟喺度叫
樂觀啲啦,我講過之前有case都係填過份實體表之嘛,批咗啦!你同hmpo佢哋保持聯絡得喇!之前有啲被大話要重新申請過,我哋都建議據理力爭!依家官方答咗無90日期添,而且佢哋係計簽收日,你合晒90日內啦!所以你唔需要擔心太多,等佢哋開工點覆你,同埋上嚟報告,等大家盡力幫手拆掂佢。
你係前日2359都未到,一踏入尋日過期!無得如果!入咗黑洞係咁㗎喇。俾啲耐心啦。
7點幾就開工慘豬
7月2 process 5分鐘前approved
13號仲要係星期日
利申:情況一模一樣,佛系中
7月2 process 有冇同路
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞