『薪火post』BNO 續期資訊(100) 早續早享受,遲續有排受之等到5+1 VISA都可以申請了

1001 回覆
18 Like 4 Dislike
原來係咁
不過起碼好過平郵
覆左我了 終於可以課金
就黎可以開個June process 苦主區
利申19 June
我同你差唔多一樣
幫朋友用公司acc補寄doc (上次公司價係$112)
btw, 朋友係included child case
6月頭Apply
6月中寄到HMPO
7月2號轉being process
上個禮拜日PE要求出世紙正本
禮拜四寄,30個鐘後已到HMPO
之前d 人個個都話寄出世紙彩色副本就算
唔通計副簽之後,又收緊到出世紙要正本
唔敢講,因為本來係included child case嚟(第一次已夾Color print)
按照呢個logic我相信lost case有可能會收緊
等其他巴打再feedback
23 june都等緊
6月倉底區
有公司acc平好多
兩日幾就送到好快
HMPO本身冇要求我交出世紙
但自己手痕攝左張彩色影印本落去
會唔會要我交返正本
根本一路以來color copy都唔得
畀你過係人情唔畀你過係道理
今日收到了
我9 July 昨天approve. 我估你都差唔多到。
冇叫你交,你又做乜交埋俾PO?
無啦啦加重埋人哋工作負擔
其實included child case有多啲機會問攞正本,有自己舊證真係少,第一次唔寄正本係因應去到pe手前,有機會已經唔見咗!
睇PE 心情,無俾佢就好地地,問題係唔知近期係咪收緊返,你俾張副本佢咪俾機會佢攞正本囉。
岩岩用郵局寄245蚊
3-4日就到
收左件幾日仲未轉status....唔通寄錯左
睇頂置
HM星期六日係咪唔會做野?
同屋企人一齊寄一齊approved
但佢已經收到email話新bno寄出左
我就未有通知
想請問係咪因為分別都收左回郵費 所以就算一家人都會分開時間寄返黎?
揸正嚟做係好事!

好彩早兩個月申請咗, 全部copy
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞