『薪火post』BNO 續期資訊(100) 早續早享受,遲續有排受之等到5+1 VISA都可以申請了

1001 回覆
18 Like 4 Dislike
你由圖片嗰帖開始爬落嚟,有人講解咗一樣舊藍皮,點分bno同bdtc!你細心睇啲相,寫明bno!你重新去了解清楚,更新你嘅認知吧!
教精你啦
用兩隻手指tap落去幅相度再向外擘大可以放大張相㗎
第二幅圖大大隻字寫住 British National (Overseas)

不過拿得e隻舊版本BNO 既持有者年紀已經都五十、六十歲或以上

我老豆都有本無效打佐圓孔硬皮係手上
未必有咁老!只不過當年bno咁新,認受性無bdtc咁高,好多時申請都係bdtc啫。圖主世伯可能諗,bno有10年用,咪申請咗bno囉。你用圖片做例,當16歲申請,依家未夠50歲喎!如果有人好細個就申請,未夠40歲都好正常。
想問個問題,如果我朋友係空姐,因為工作嘅關係,唔能夠交宜家用緊嘅bno hmpo,咁係交信定點?
冇得唔交
唯有用廁所板頂住
尤其而家uk嘅fast track停曬
連用錢解決問題嘅option都冇埋
我剩係收得返舊果本剪角 新果本到以家未寄到黎 舊果本3/8收到
佢本BNO用哂或者就快過期?
就快過期要renew,但係番工要用bno出入境,交咗俾hmpo開唔到工
本身佢有無拎火車頭?
冇火車頭
咁lock死曬冇得攪喎
renew又唔得
report lost=用void嘅passport去其它國家罪加一等
emergency passport又即用即棄兼夾貴又係冇得攪
btw0831開始廁所板dept變返正常
呢啲case夠條件申請emergency passport
google "second UK passport"
八月十四send左Email去Queries@hmpo.gov.uk問有無資格拎bno,到宜家乜回覆都未收到,連確認收到email既未有,有無人都係咁?
慢慢等
都預左要等幾個月先知有無,不過連個確認收到既email都無,怕自己send錯姐
Second passport,見local整係揀First passport option同寫明do not cancel my current passport,加封信同公司證明,可能仲要副簽。以後renew時要再交多次文件。你叫朋友上網睇完再問清楚HMPO。整完可以分享下入落DOC。
係lost cast
send jor 兩次信都冇覆我..
問左DPA confirm 有BNO

你冇嘢做到
再send email問結果都只係一樣 唔好加重佢哋負擔啦
唔使驚奇
而家星期一至星期七都要返工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞