『薪火post』BNO 續期資訊(100) 早續早享受,遲續有排受之等到5+1 VISA都可以申請了

1001 回覆
18 Like 4 Dislike
有冇成一百萬腥港蝗蟲申請bno ?
其實每個人第一次需要文件都話咗要俾正本,不過由於時有失去正本報告,所以有錢當然出核證副本,無錢嘅咪俾彩影副本頂住檔啫,hmpo仍有權補正本!尤其係included child有多啲機會補返正本嘅,呢個時候因為信件會直送PE 手上,遺失機會較少,有乜事亦可追瘦佢,遺失風險相對低咗!留意所有文件返嚟會摺幾摺放入細信封內,介意嘅不如俾錢出核證副本啦。
我諗應該連間房都塞爆咗!
DNLM生死婚姻登記處呢個禮拜仲係未開工……
呢段唔正常期間,就係要落非一般嘅決定,最緊要接受到個風險!講真,90日都有辦法破解佢,仲有咩好驚吖,想快定保住張就散嘅古董,自己諗掂佢囉,風險自決呀!
唔好攪咁多野用番老字號DHL啦
其實老字號唔止DHL嘅
UPS, DHL, FEDEX三間最老係UPS
咁歐洲DHL,美國FedEx,UPS, 澳洲TNT,細個個時係出入口公司做前輩教
根據呢度經驗,ups/FedEx/tnt去hmpo同dhl無乜大分別,分別在於價錢同信心。
攪得bno都唔差在個兩舊幾水
DHL平均$600有人仲要加埋保險多幾十,UPS開戶口唔使$200,唔怕慢少少仲有手足黃店LHK。其實對於窮L嚟講,以前空掛最實惠,依家無咗起碼俾多百多蚊㗎。當然啦,有錢做乜計婆乸數啫,影印單面幾十張紙計重過500克有乜所謂,呢啲有人試過代辦添,有錢解決問題唔使煩等收新證,佢就笑緊人你哋咁辛苦自己搞為乜?

豐儉由人啦!呢度盡量提供資訊俾大家,慳唔慳自決啦,慳咗自己用嚟支持黃色經濟好,保留身家準用又好,個人價值觀嚟啫。
懶人包果到寫收完BNO後一星期就會收到埋d申請文件
我8月頭收到BNO 但依家仲未收到 有冇人都係咁?
懶人包
#895喇 睇黎100內APPROVE無望了=(
又要諗1001個post名
呢度冇所謂懶人包
只有頂置同埋doc
係 我指個doc 叫開改唔到口
嚟到薪火post從此要專業啲喇

有冇人都係7/7 application being processed?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞