『薪火post』BNO 續期資訊(100) 早續早享受,遲續有排受之等到5+1 VISA都可以申請了

1001 回覆
18 Like 4 Dislike
留名
最奇怪係你無doc received 喎,你同屋企人同一封寄去定各自寄?有無簽收日期同簽名?睇落好似因為過咗90日。
你無需恐慌,既然家人成功出洞,你應該都無問題,而且肯定PE 未睇,所以唔應該彈咗你。可能因為你早少少申請,過咗90日系統自動轉咗啲嘢。你可以聯絡hmpo了解一下過期同寄信俾你嘅問題,除咗網頁填表,你亦可Twitter DM佢哋嘅。樂觀啲,就算過咗90日,以前做法都係轉paper form,填返俾佢哋,一樣照批,何況依家講明無咗90日呢樣嘢,不過系統方面有無改,就未有確切回應,暫時之前好似有一單,佢問咗,話90日前聯絡hmpo會有人跟進,而且大派定心丸,呢啲hmpo內部應該處理到。
自己名報lost呀
佢又冇叫我交結婚證書

仲未approve
Hong Kong Great Britain Colony
咁其實都唔驚嘅,應該係因為你included child,而且如果唔急,搵人certify或等一等去人事登記處攞核證副本囉,兩老正本驚佢睇完散晒返嚟,而且實摺細佢,三張摺埋一個細信封返嚟,風險自決了。
原本我個幾張野都摺到好細 佢跟返啲痕摺就冇咩問題
因為我都想快啲搞掂 所以會照速遞算
最緊要你唔怕就得喇,速去速回啦。
係 快快手搞掂就得
btw thx bro
想問佢過左幾耐先通知你補文件?
同埋係email 你?
PE 睇完就有機會,但照睇佢狀態,都未doc received 所以唔係彈佢申請。
都成兩個幾月了
係呀 我email收到通知
轉左process 左之後兩個月?
我覺得似係3個月個system auto轉左過期之類
時間問題囉,感覺系統一過90日轉咗,有啲嘢人手改唔到。你都唔希望係其他理由啩,唔通真係彈咗你咩。根據你講,你有舊證,報lost有ref no,其實睇唔到有咩理由彈囉。
7月29送到
啱啱received
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞