『薪火post』BNO 續期資訊(100) 早續早享受,遲續有排受之等到5+1 VISA都可以申請了

1001 回覆
18 Like 4 Dislike
你遲過我being processed仲快過我

13 july 又入左黑洞?

呢排冇追post
13july係黑洞?
McKenna 簽收後2星期轉received
咁快手
你勁快

我728 being processed
仲未有下一步
3月頭申請
肺炎delay郵件
5月先簽收
7月1 approved
收到錯資料passport
仲等緊寄新既passport返來...
仲有我係7月17號r.moran簽收我寄返去既錯passport,但email問過仲未有人開我既郵件
錯咩資料?
用左SAR 查到passport number , 但2000年先issued , 2006年到期, 覺得怪怪地
跟住報失埋即刻有reference number
係味即刻課金博一博 屋企人咩都問唔到... 大家點睇

Thank you for your recent enquiry requesting information held on Her Majesty’s Passport Office records regarding your BNO passport.

I can confirm that you were issued with passport number XXX on 28/11/2000 in Hong Kong; this passport expired on 06/02/2006.
恭喜

幾時番祖國
included child case

🤐 都正常丫可?
似係2000年續咗次,至於點解個時間咁長就似係,舊護照有效期都加埋落你本新護照度。
我都係Application being processed on 27 July 2020。 佛系等待
有passport no仲有邊part怪
係唔係included child case就唔清楚不過就2000年renew過
我7月6 send SAR依家都未有回覆
一個月都無,大把人同你一樣等
慢等
你呢啲返去,有無專用地址去返專人處理?落大圍地址,返到去點知你寄返去原來印錯資料?
included child case

呢個應該係第2本BNO
主權移交之前有一本
主權移交左之後到期係英國駐香港總領事館再續左一次

利申:做過
建議:照做lost case
亦都有可能係回歸前寫左入父母本passport,到00年時攞第一本,不過對現在續證而言無分別,都係lost case
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞