『薪火post』BNO 續期資訊(100) 早續早享受,遲續有排受之等到5+1 VISA都可以申請了

1001 回覆
18 Like 4 Dislike

12號簽 岩岩出洞
6月8日收件
終於approved

一樣
我朋友同我一樣但 已經收到
6月中都大有人在
想問下有無人試過收到HM office話要withdraw application 既email/信?5月尾申請,7月尾寄到,依家都未更新收到,一過3個月就話withdraw
twitter DM問佢,上面有人試過。但係應該要轉紙 form
我都係…因為等副簽位朋友本BNO所以遲左
等左差唔多3個禮拜都冇UPDATE STATUS 就話withdraw
岩岩dm左佢地twitter等佢覆
抵撚死啦大陸喱新移民心態破壞規矩
7月1開始process 仲未accept

想問下收到後 除左個人資料 仲有冇其他野要check?
除左個人資料、國籍同 observation 都無野你 check 到架啦
想問下地址證明無佢講明個啲文件 但有
-銀行e statement
-一封就黎過期嘅大學畢業禮通知信
-mpf信
-運輸署多謝我通知佢我個地址嘅通知

咁我係sd哂佢地去uk 定直接去宣誓攞地址證明會好啲
睇頂置
都寫明 BNO
唔好鬧爸爸,叫爸爸快d俾錢你幫佢續
national status=nationality
舊版BNO黎
This passport expires...

Issued at...
Date...
寫到咁白都分唔到邊個係issue date
仲有BDTC嘅話封面下面係寫HONG KONG
唔係嘅話就已經確定唔係BDTC
真!bno!寫到明仲唔信?課金啦!
又過左1個星期
仲係being processed 黑洞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞