『薪火post』BNO 續期資訊(100) 早續早享受,遲續有排受之等到5+1 VISA都可以申請了

1001 回覆
18 Like 4 Dislike
補文件,就要俾正本!之前你無寫信解釋點解交唔到咩?
睇頂置
速遞就好少唔見,hmpo呢......
收緊咗啦!俾啲搏大霧仆玩爛咗!睇doc有咩人可以簽啦,bno都簽得㗎!

去ig、fb開post,利用廣播,話俾你ws、tg啲聯絡人,俾佢哋知你要幫手!

朋友定義並唔止相熟嘅,同學師長同事上司下屬,長輩嘅朋友,朋友嘅家人等,識得你認得你,肯幫你簽就得。

唔搵唔知揸外國護照朋友多,唔出聲啲朋友點知要幫你手!
寄錯比第二個
7月頭 processed, 但仲未有消息, 上黎叫下春先
你有無俾舊證佢,正常父母出世紙與bno無關,佢都係問你攞自己張正本,一係你電郵回覆佢,問清楚要啲乜?覆返呢個電郵可以了。
咁撚快既
我7月頭轉received仲未有news
你係補文件定乜先,第一次寄去,俾唔到嘅文件寫信解釋。
依家你預一個月先好追,兩三星期已成常態!
你係lost case 定有舊BNO

我屋企人之前都係彩print出世紙
一個月收到新果本
不過佢2月果陣整
我跟左佢咁做 而家being processed緊
暫時未叫我補交
驚到hihi
我用lost可能因為 所以要埋父母
補文件呀
我係lost case呀
因為舊個本比媽咪掉左了
如果你唔係lost應該唔會好似我咁
如果唔係....準備補文件
咁應該同我唔同 唔洗驚
其實唔關事,續bno好少case,真係問攞正本,你彩影出世紙之前有無底面印?因為舊款橫版好多時底有蓋印,呢個印會表示身份證號碼。影像夠唔夠清晰先?呢位PE 可能比較認真,睇過嘅嘢唔啱規矩揸正嚟做!

放心啦,呢次你啲文件直去PE 手上,有咩事唔見就直接追瘦佢!不過你要知道啲出世紙返嚟會摺兩摺!
6月中process都未郁,你叫乜春?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞