民主黨將會以民調決定7名議員去留

453 回覆
732 Like 27 Dislike
唔好再講乜撚野道德問題
佢唔做D 錢留返比政府又好有道德?
你交稅比政府買玩具比警察好有道德?
講道德應該總辭加幾百萬人移民
幾百萬咁有錢既人要走夠唔夠NOISE?
你咁講會俾人話泛粉
咁老實講除咗主走派要提出路線圖,泛民都應該講係議會佢地會點阻惡法,阻唔到的話下一步會點做,同埋提出佢地係議會有監察魔鬼條文俾大眾知道既功能

不過泛民其實主要面對嘅反而係大眾信任問題,佢哋因為過往劣績令到佢地腹背受敵,好易因為隨時一條導火線就俾人質爆
所以咪民調+辯論囉 咁我覺得呢個方法make sense既, 畢竟兩邊聲音都有, 大前題係要公平公正公開
人哋無計你班連登仔嘅民意呀
依到有幾多投泛民呀?人哋梗係睇自己選民(班中老年)嘅民意
人哋心嗰句係問你班連登仔都多餘,聽完你哋意見咪一樣唔會投佢哋
岩啊 要同中共學習
依頭話要珍惜食物第日就全國都跟了
DQ4子留任都幾正
先唔去討論原則上嘅問題
問題係民主黨嘅處理手法好差
放晒風話要留 佢而家又話睇民調
處理手法好肉酸
好明顯佢內部分歧都好大
所以咪做民調囉
咁都好過佢話唔聽民意啦
個記者會佢地都講明覺得留有好處
只係交最後決定俾市民姐
係唔係都po幾張泛民支持修改議事規則嘅圖,又唔解釋咁囉
不過咁講條議會戰線一早廢咗
咁不如號召群眾罷交稅
便禁柒多野去證明自己要留。

要辭就辭。

何妨時候尚早。

最好到最尾講唔去馬。玩下老共。
你呢d 咪係私怨囉
同你唔同意見就話我撐佢
我只係講兩個大選擇(做/唔做)都有好處壞處, 更何況有幾十個sub選項要討論
叫做照顧兩邊感受OK既

將非法委任轉為有合法授權 班友又有得留低

但大黨變傀儡 唔知肯唔肯
個抗爭手法一定唔係佢地既一貫作風
咁佢唔好一早放晒風話要留
到後來又話要睇返民調
咁嘅處理方法有啲肉酸
佢地係主留派
但見外界反對聲音大先至做民調決定
咁都可以屌
個問題係前幾日表態後 連一個完整既留守理據都公佈唔到出嚟 要成班kol 學者幫你解釋

相反人哋朱凱迪 張可森 梁晃維日日出post屌泛民

前個幾日根本被人撳住黎打
其實想要路線圖,杯葛完之後個方向係點,想達到咩效果/objective,知道d實質d既野
議會廢左我同意因為點都唔夠票,但有人同冇人既分別在於有人係入面佢地可以監察到d魔鬼條文俾大眾知
所以唔好咁早又放晒風
成件事做得好肉酸
下台階黎姐
即係拎道德打飛機
咁佢入去拎錢幫你搞又應唔應該走呀?
淨係DQ 4個入去又得唔得呀?
佢唔走你幫民間議會帶路入去又得唔得呀?

你要記住
你想投票42:0佢地唔投票就得唔洗走

你講一句走好易好浪漫
但你永遠估唔到你失去左D 乜
因為你不嬲都有人係入面

係唔係道德over everything?
燒山都有講過嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞