民主黨將會以民調決定7名議員去留

453 回覆
732 Like 27 Dislike
支持 完美解決
我係屌佢哋一開始已經玩唔傾,唔理意見自己黨內決定晒呀,初選時就話會同抗爭派夾,點知傾都廢事直接就話唔會俾抗爭派騎劫,咁樣叫民主?

仲要大聲話咩一年後可以再選,選民意見又唔使聽喇?係依家俾人屌撚柒至民調咋。一開始個態度唔係咁,話要民調決定,使撚會有呢件事發生咩,根本要人屌至識做,一堆垃圾政客。

屌佢處理得唔好有乜問題呀。9唔撘7
唔合邏輯喎師兄
佢地本身想留>反對聲音大>跟民調做決定
無理由本身想留但一開始做民調掛
戴耀廷都收咗皮
不如搞個公投決定全部議員去留啦
因為其他人幫Yukman搞緊《五區公投》

投共都有pros and cons
唔好話公投
民間議會都係犯國安法,除非民主+本土流亡海外搞議會
個問題係留唔留唔係佢地話想唔想,係應該睇啲選民想唔想,因為呢個委任係唔符合程序公義,係共產黨為推遲選舉而搞出黎既,所以由一開始就應該諮詢選民,等選民去做決定
係咪即係選舉
Cctai:「凈系 立法會 唔夠,連 區議會 都要全體總辭
老A表示同意
你唔好話參選就係投共
呢樣野唔止泛民, 我諗大部分人都係, 唔屌唔郁, 尤其係要跳出自己嘅comfort zone

屌係一種方法, 但我偏向呢種唔係一個好嘅方法, 尤其係對待公眾人物
咁做係一定會觸發到一班fans同haters嘅對立, 由對事變左對人, 對原本件事嘅正面影響成疑

睇下連登都見到, 明明泛民內部都係左搖右擺未決定就成個網絡世界媽媽聲, 反而已經決定立場嘅鄭松泰就無乜人屌, 如果民意係唔接受委任嘅點解佢就無人屌, 剩係屌「某幾個」泛民? 剩係呢樣野已經顯示出屌人嗰班人唔係對緊件事, 而係針對緊個人

每個政府/中共出手嘅都係一個局, 分化再分化, 大家屌黎屌去就過左一日, 件事解決唔到, 但大家心中又多左一條刺, 屌完人發現對方又唔會改變, 慢慢就會氣餒, 收聲就算, 最後造成做不理政治嘅「港豬」就算
果d就更加垃圾一件啦,票都唔投憑咩批評
咁本身佢地係選出黎做議員,已經授權左佢地做決定
佢地話要留, 點知咁大反彈咪跟民意囉
選佢地係做4年,已經完左任期,黎緊跟唔跟共產黨套玩法去接受委任唔應該佢地自己決定
人地咪肯改囉。

「他們只有在投票選舉國會議員時,才是自由的;一旦選出國會議員後,英國人民就變成奴隸了。」

同曲異工,我 respect佢表地態跟跟民調嫁,當然仲信唔信係第二件事。
做咩笑人
社會科學唔係科學啊

我估民研漏左d數比泛民知
可能依家個民調去到7:3甚至更高
咁既然你認為拒絕委任係高道德標準,咁自然接受委任係低道德標準。如果以你認為入臨立會都係義嘅,咁拒絕委任係達到更高道德標準自然有更高嘅義。而拒絕委任原則上其實係不違法而達義的。呢樣其實先係和理非最想追求嘅野黎wow。點解反而放棄一個不違法達義又可行嘅策略,而要追求違法達對仲要唔知個義達唔達到嘅更差策略呢?
授權係只有四年呀ching
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞