民主黨將會以民調決定7名議員去留

453 回覆
732 Like 27 Dislike
其實兩邊都無好清晰咁講,依家有辯論咪好,兩邊都可以講下
一定要
外國一直都係咁做
民主嘅壞處係做所有野都慢人一拍, 你估一出招就好似共產黨咁一言堂有反應?
又要黨內自己討論完再討論, 又要咨詢民意, 再計劃跟住落黎嘅部署先公布俾大眾知

要反應咁快你返大陸/新加坡生活算啦
我尊重佢呢個做法 好撚過熱狗先啦起碼
緊係一齊
搞笑咩, 講到泛民留底好似有論述會做d咩咁

一句到尾, 係信任問題, 你話比許智峯呢d新派留低我接受

但係你比黃big雲胡志偉之流留低, 我就會屌返班人行動力無, 連風骨節氣都無, 連民意都不在考慮範圍之內, 食屎吧啦
兒登仔登基做兒產黨主席先係最好
如果之前飯民班友冇出黎講咁多歪理死撐唔洗理民意
根本唔會咁樣俾人屌
呢次完全係佢地咎由自取冇得怪其他人
燒山有提議過 離任議員可以聯同18區區議會搞個民間議政平台 聯同民間組織組在野勢力監察政府 就重要事件發聲明同表態 等等呢啲都係好提議

問題係以上所講既野
就算佢地留任都可以照做
咁點解一定要走?
佢唔係呢個意思
群得中共啲人多,學哂啲蝗語
個黨叫民主黨唔通民調支持獨裁個黨又走去支持呀?有原則有底線有立場嫁嘛。而家加入臨立會2.0就係投共,呢d係立場道德問題黎。你唔咁都無可無不可下話?咁仲衰過建制派wow。再民調算係乜?如果咁重視民意又話齊上齊落點解唔搞公投?
所一早講左唔係路線問題, 係人既問題
24個黃big雲, 同24個許智勇, 一早爭好遠
大家都係同一個民主黨, 水平可以爭咁遠
香港政治最神奇既地方係依度
事實上真係好多人甚至學者都覺得要入返去呀嘛你明唔明呀?
大前提呢個係共產黨嘅招安
係一個委任議會
原則上都反對啦係咪啊
如果真係主留既 你地講到咁偉大要阻惡法云云, 咁夠唔夠膽全體泛民開記者會立投名狀 話比全港人知自己有咁既誓死決心, 然後請公眾監督察佢地每個行動每個投票 以此說服港人支持佢地留低, 你泛民敢唔敢?
民意調查一定會有藍絲影響,點處理?
哦咁都有好多人覺得唔應該入返去
咁無辦法㗎啦,民主黨都願意賭喇
任何討論,只要見到「泛民都係為九萬八」「抗爭派都係想用道德光環夾人」,你就知道,這些討論會變為業餘、不認真,和像馬戲團。

咁所以咪公投囉
睇吓佢肯唔肯做嘢囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞