民主黨將會以民調決定7名議員去留

453 回覆
732 Like 27 Dislike
好似健吾嗰啲「我又唔係政工作者,點解要我諗?」
佢哋只會參考依個結果
另外做一個決定性民調
未開始
次次都要萬人齊屌萬人怒吼先知形勢唔對 要轉呔/再聽民意決定 對住佢地真係好撚累
泛粉講唔多野都係離唔開
#錦鯉又咩高見
#錦鯉有咩貢獻

支持用民調去決定

立法會內會將於下週五召開特別會議 將討論健康碼
https://lih.kg/2164924
PORI係網上問卷+固網電話
固網電話係抽樣random sampling
網上問卷有一部分人登記左做panel,次次有問卷出都會收到email
有一部分就係panel啲人forward條link出黎,snowball出黎嘅sample
人哋係PR 五毛又要話你知咩
白鴿又真係得7個
無計, 有班私怨撚逢泛民必反
又有PR吹風兩邊都屌
仲有堆連登仔講到「總辭」/「唔接受委任」就一定係最好嘅做法, 唔跟就係垃圾, 正仆街
明明兩邊都有pros and cons, 但就要講到得一個選擇, 大家好好討論完, 再用民主方式解決難題唔得嘅? 贏就一齊贏輸就一齊輸

民主社會都要有民主意識嘅群眾配合先成功到
肯聽講都好少少,but damage is done
PORI民調已經出左問題問民主派去留,所以我先問係咪PORI
宜家知左係民主黨再請民調中心做
企係道德高地 永遠贏曬
所以話要留同要走等人 都要再表述留/走的話下一步有咩後續行動, 咁會更具說服力, 依家就係主走派無好清晰咁講到走之後然後點?
民主黨用返當年 2010 支持政改嗰招
"全香港整體過半支持"

全香港實多啲人支持延任,因為全部藍絲加 30%-40% 黃絲, overall 咪五成幾人支持延任

民主黨嘅民調應該淨係向 "泛民" 支持者取樣
杯葛臨立會就係一個做法啦
再者議會有冇人都冇分別㗎啦
個運動從來都唔涉及議會戰線我想講
咁明明係大家話民調點做嘢
依家人哋跟
又屌
咁想點姐
咁今次泛民又真係反應慢左 咁早表態又唔解釋

都唔係

其實係次次都反應慢
民主社會要運作得好,
係要有高質素既公民討論, 真係議事議事
連登做得到咩? 連登只係將香港人既人性既醜惡爆晒出黎
講來講去咪又係689既十萬蚊論 供樓論乜乜乜

一早預左, 所以一向唔會參與依d討論
我比較想知點樣私怨法
omdb = 老鴿
燒山有提議過 離任議員可以聯同18區區議會搞個民間議政平台 聯同民間組織組在野勢力監察政府 就重要事件發聲明同表態 等等呢啲都係好提議
岩呀
明明可以錢照袋但唔開會
討論左幾日已經知民間議會先係應該做
而做民間議會根本唔洗理泛民是去是留

留,你D 錢公開講點用,路線點走
走,只係聽民意,其實泛民係唔識走左之後做乜野

講左立場就可以,做唔到野以後唔洗出黎選
唔明做乜要係咁批鬥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞