民主黨將會以民調決定7名議員去留

453 回覆
732 Like 27 Dislike
押後一年又唔投票决定?記錯原來新西蘭押後係投票嘅。犯民::噢!唔好提喇
剩係留DQ個四個
姐係你而家接受左招安啦
你咪一樣係唔同方案有pros and cons, 最尾接受左呢個「招安」方案
睇過
岩 所以我認同佢地
但所有唔經民調直接留任嘅泛民派我屌哂佢地老母
你嗡乜鳩, 而家係講緊留任定唔留任, 你又spin去第二個議題做乜? 係咪揾唔到「證據」就諗住揾第二樣民主黨d 衰野去蒙混過關?
我唔知
邊一部份?

係我既角度
如果你覺得佢入去既係endorse 立法會合法性
你交稅都endorse 政府合法性

我冇話你既道德判斷有問題,我只係話好浪漫

道德上我唔endorse政府但現實我都一定要交稅
因為唔交我會仆街比人告blah blah blah
同樣個討論就係
道德上唔endorse立法會,但現實係唔係一定要入去
咁樣命題下再講道德冇意思
其實一切都係中共設嘅局
道德主義同現實主義嘅分歧, 總之效果就係要分化人
咁你講哂啦
人地話搵專業機構做科學民調
你就質疑唔夠專業唔夠科學唔夠認受性
有無咁痴線呀
態度正確
嗱,呢鋪我就撐白鴿黨啦
屌白鴿黨啲PR又當睇唔到
民調淨係問民主黨黨員
咁唔做民調睇連登風向囉 on99
佢港同盟時代果陣坐監
香港政研會民調夠話自己專業機構啦。好簡單啫如果要搞黎攞民意嘅就搞公投,唔好搞民調。
咁統計學都唔洗要啦 其實如果佢有晒科學根據,個調查係持平既,咁咪ok囉 ,好depends on 個問卷點design
其實佢地留定唔留 呢班人既議會政治生涯都凍過水
拒絕委任 港共下屆(如果有)就dq你
留低就有班人唔會再支持你
都算醒覺
好事黎
同埋民間議會做大阻礙係國安法
信唔信開一次會全部坐十年
是但啦,總之所有數據都係作出嚟㗎啦
唔使睇㗎啦

這就是連登
乜撚嘢科學民調,仲話唔係建制B隊

民主党=支共口中忠誠反對派
取消選舉泛民有得話事咩on9 講撚到有份決定咁比你投又點 奠月娥會聽你講照選?
之前話大部份想留又屌 依家比你投決定去留又屌 係無民主搞到你地咁on9定你地班on9唔配有民主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞