民主黨將會以民調決定7名議員去留

453 回覆
732 Like 27 Dislike
閉門決定入臨立會,俾人屌到上天花板先話睇民調。
A
藍屍唔會參加公投,就算參加其實係有利民主,因為咁樣即係今次到藍屍endorse公投決議,你覺得中共會接受呢件事發生咩?如果會建制當年就唔會杯葛五區公投啦。
泛民:民意永續論
原來4年授權可以當永續
大開眼界
泛民:民調公投易受控制,請接受內部科學式委任
民調好易造假,最簡單,點防止一人做多過一次問卷?我唔認為民調可以取代民意授權,如果得,飯民使撚搞初選咩,睇民調咪得囉
呢個係反對留任GE理據黎姐
唔介意佢哋留,但係可唔可以俾d好d嘅理由,有個好嘅plan先呀。依家去到邏輯都唔理,直接叫人下年vote them out,做乜撚嘢
民意都有得咁樣延續,dllm咁全世界洗乜有選舉?選一次做萬年國代咪一勞永逸囉,咪唔洗分化囉
你睇下上文下理我地講緊咩先啦
我講緊佢地決定做民調個時序
你講緊係反對留任GE理據
泛民邏輯:自己永遠代表民意,因為有民主兩隻字喺個名到
下邊到係,任期4年係客觀事實,委任係共產黨套玩法都係事實,選民決定都唔一定係反對留任架,個重點係佢地唔應該自己決定
睇下上文下理先啦唔該
我指授權意思唔洗樣樣野都問市民做民調
我同意有呢班人既存在
但我哋必需理解本土派既不滿同憤怒
因為喺今次既議題上支持留既一方同反對留既一方既待遇係唔同
理由係泛民一開始想留,而且冇打算聽民意,所以喺辯論上正方就算輸到仆街(留意,呢個係假設,我無意引戰,事實我都認同正方某啲論點),佢都會立於不敗之地,因為結果只會取決於泛民議員自己意願,而泛民既意願正是正方既意願。簡單來講,正方係勝利球迷。
今次撐
面對現實
聽民意,咁要俾返credit
我冇屈你,你係咪覆錯咗?
關反對留任理據咩事,依家講緊民意授權年期問題呀,仲要死dull
條友死dull緊
咁本身機制係有推遲選舉,但係無一年咁耐,得7日定14日
咁佢地可以有意願留任同辭職架MA
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞