民主黨將會以民調決定7名議員去留

453 回覆
732 Like 27 Dislike
首先委任臨立會係違反基本法嘅,你交稅唔係,本質上已有別。
其次你仲未發覺到?你呢種無限上綱其實最後咪去到藍屍話“香港係中共嘅,你唔鍾意咪走唔好搞抗爭阻住我返工”同一原理咩?
泛民國歌法一票不投反對係咪私怨
委任張舉能紅官投支持投棄權係咪私怨
71阻人入立法會係咪私怨

真係想問有咩pros
佢地事實有15-20%既票就夠其餘80%既票wfc
依家係佢地處理件事on9,留又講唔出實際行動同路線點抗爭,響到嘈民意授權d小學雞字眼
講合法性基本法設計就係可以比中共插手香港任何野
所以佢地其實一直係合法講咩合唔合法性
我地反對係佢唔合理JA
都係公投最實際,臨立會主要就係搞明日大愚可能同埋23條。留同辭2個陣營最好辨論下,留點樣打先可以抗衡到,辭的話又點樣係議會外抗衡到最後比選民揀。
Btw 依家健康碼其實更為重要,其次就係教育問題
公民黨唔好再發夢,dq 四字留任,其他睇民調,拋番個波俾中共囉
最大機會係功能組別個幾位
連登風向先操控唔到
唔跟連登仔圍爐就係垃圾
等佢貫切OMDB精神
咁何妖夠話自己大律師啦
你係咪質疑哂所有大律師先
你碌番上去, 我都講左, 我自己都揀唔定立場, 我自己就偏向唔接受委任/唔留任

但係我堅持嘅重點係無論點做都好, 都要達致全民共識, 呢個係一個實踐民主嘅好機會, 用民主心態, 胸襟, 方法去解決問題

推介你睇下
https://youtu.be/oMN0xkgR4hI
TRUE, 不過呢樣野睇初選都知
對佢地無影響
做咩都唔岩心水
你真係終極自我中心, 連花時間打字都唔俾人做
無論佢地做咩都屌柒佢地 雖然我都覺得佢地廢(除咗許智峯) 但講真佢地留唔留任都冇分別
白鴿大招:民調易受操控,公投易有買票,不如信我地科學式委任
噤錯負皮
1. 我用唔交稅可能犯法。移民呢?移民唔犯法,點解你繼續endorse?
2. 點解1.就係上綱上線你既留任道德論就唔係?
3. 唔同藍絲logic. 佢係你唔阻佢就得。而家人去留任冇阻你都唔得

4. 我係支持搞民間議會,支持入去拎資源出黎搞

5. 你係無論如何都唔支持,因為支持有違道德
我係話全港喎,講真以前有幾多人會出嚟投票呀,新界東新界西都可以有好多民建聯嘅人當選,人哋一車車老人院出嚟投票,依家都係運動之後先多咗人出嚟做選民同埋投票咋嘛。

區議會我嗰度好好啊長期都唔係民建聯當選,但上一次都係運動之後多咗人出嚟投票囉
科學民調自己做﹖
係咪用香港01果個民調﹖
你地唔好唔記得當初佢地係想留, 胡志偉啲態度仲閪到 話咩唔滿意既 下屆就vote them out, 依家見風向唔對萬人齊屌 先轉轉地呔 話睇民調再決定咋
有骨氣既人唔多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞