民主黨將會以民調決定7名議員去留

453 回覆
732 Like 27 Dislike
同埋上一屆立法會應該係運動之前,從回歸以來泛民個班佔嘅議席真係無想像中咁好
各位未做民調快D做

其實算處理得幾好
希望全部人跟

留返DQ嗰四個都可以,將佢軍
對家點處理都死
留返續任唔DQ即係佢個DQ係無理,唔合邏輯
DQ埋即係同全世界講,
成個議會係橡皮圖章只會有我嘅人
鄭松泰/熱狗講到明唔係同路人,佢接受人大委任關泛民乜事?有事就想推畀熱狗食?
分化撚仲有咩好講
支共本身靠留低泛民,係做中西方既緩衝
本來支共可以同西方講容許反對派
西方見到支共肯俾民選議員議政

不過而家中方/西方歸緊邊
泛民係支共眼中既利用價值自然消失
遊戲規則就變成剷除泛民
當泛民comfort zone被消失
就要搵出路,例如海外議會
咁就要讚返喇
處理得好?
次次都要屌下先識做野
咁班泛粉咪又係無論泛民做咩都擁護。今次民主黨就話肯聽民意啫(聽住先),如果佢要一意孤行,泛粉又會義不容辭地護主架啦

唔通佢哋就有民主意識
鄭松泰肯定唔係泛民/建制/本土
只係當時時勢送左個議席比佢,可以歸納為另類
你以為好多?
有人願意真身拋個身出黎親身討論先算啦
依度網上匿名講 成本最低 大大聲講乜都得
真係要搭車去指定地方討論一個非迫切性既政治議題 有幾多人會去?
會去都係politically active個批架啦
啱啦
民意選出黎
民意揀ex唔extend
同一樣野係apply喺泛粉/本土粉/熱狗/獨派/城邦派, 呢樣係人嘅問題而唔係政治取向/政黨嘅問題
希望最終所有人服從民調
你好似已偷換咗概念,重申一次臨立會違反基本法,懲稅無違反基本法。你依然無解決呢個分別,你講移民一樣係面對有無違憲嘅分別問題。所以無需重覆討論。
藍屍邏輯根本係你唔支持中共政權就走,唔係你阻住佢返工呀。呢句係順手加嫁炸。同你唔endorse政權就移民個邏輯其實係一樣個wow,你唔發覺?
公投最實際
當初都可以搞初選
之前啲攻擊如果可以令泛民最終服從民意

咁就完成歷史任務

唔該停
真係搞得呢類座談會,嘅通常會有車馬費的
假如民調係支持留 咁都無辦法 民智未開只能如此, 點都好調你地私相授受自己決定, 因為係人民送你地入議會, 你地既去留都應該由人民決定
屌你老母點撚樣私怨呀?你自己睇返呢段時間泛民啲人點撚樣回應先啦,比人屌到仆街先肯話跟民調,你自己上facebook睇下都唔少人屌鳩佢地啦,成日話PRPR又話連登仔On99,你自己都識講「民主社會都要有民主意識嘅群眾配合先成功到」,咁泛民一早出黎講跟民調就唔洗比人屌咁耐啦仆街,到呢一刻仲死撐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞