民主黨將會以民調決定7名議員去留

453 回覆
732 Like 27 Dislike
咁你同我講留喺議會嘅用處係咩?
議會戰線?
授權係畀佢哋喺立會投票表決呀,唔係畀佢哋決定去定留呀
我更正:
泛民先係勝利球迷。

我相信有唔少正方都想有一個民主、公平方法去決定泛民去留
泛粉*
鄺囝:你地幾年前投我,就代表endorse左我供完層樓(仲有n年)先光榮退任啦屌你,憑我實力坐正點解要走?
同埋授權完L咗㗎啦
約滿酬金都攞埋啦傻仔
機制係推遲選舉咋喎,唔係延續任期喎,點解推遲選舉=將臨立會合理化?議會空窗期唔得咩,我唔係想討論空窗期呢個問題,只係想講延任呢樣野機制本身唔存在,亦都唔係必然
咁咪全部都係鬼
得十一哥唔係
咪撚陪佢傻啦
依個真. 佢地先最屈機, 根本好似咁教主.
無論做咩, 教徒都會遵從同擁護
如果立法會延任四十年, 鄭就係最大嬴家
袋足4800萬, 仲未計會加工
未必,藍絲不嬲憎民主派/抗爭派,投踢走都唔出奇
所以樓上仲話搞公投 真係笑左
到時又會有人出黎話藍絲都有份投, 令佢留派變多數
今鋪根本做咩都會順得哥情失嫂意架啦
未必,藍絲可能為國家著想,可能想立法會有認受性,有少少反對派有咩所謂
你岩佢地應該係需要民意黎支持/反對係唔係繼續留任
而唔係自己先有決定
其實跟初選結果咪得,初選最高票果幾個決定佢地幾個去留,初選勝出者有曬民意基礎
公民黨係進步過民主黨,當班最頑固嘅民主黨都跟機咁開明啲嘅公民黨都好難唔跟機
所以需要討論同埋民意支持
到時又會有人話初選係選你出黎執行35+既計劃, 唔係為左選議員同選你初選者決定依家班人去留. 所以實有得嘈
所以建制都未必係九成九投留
屌你
撚係私怨

老蕭分析
睇片尾

https://youtu.be/BeGwR-evk9A

佢哋自知議會外自己已經毫無價值
帶領群眾唔得,群眾比佢哋更識抗共
民意支持又唔夠
國際戰線又唔夠後生勁
上前線更加冇用

一日議會戰線尚存佢哋先有價值
但係中共已經撕爛臉皮
連郭榮鏗內會抗爭都唔再有用
所以泛民佢哋面對嘅係生存危機
佢哋應對方法係首先欺騙自己
說服自己有帶領群眾抗爭嘅能力
再欺騙群眾議員戰線有效

泛民唔係為錢
而係為咗自尊
比為錢更禍害抗爭者
所以先咁多人反
所以我咪一路講緊唔係佢地自己決定,應該一開始就話睇民調結果囉
點撚樣私怨?
姐係投白票、缺席唔投票 係選民共識嚟?
73個泛粉出嚟話俾大家知係咪選民共識嚟
你岩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞