LIHKG機械鍵盤集中討論區#7

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
見到d 高球帽圖就好想買返套 不過好貴

覺得貴就唔好買。Keycap係消耗品,特別係ABS SA Keycap會好快打油。
SA Keycap我係買來儲,留來同人Trade。有人就買來炒,幾個月前USD180買,到貨就USD350賣。

其實除咗Alvin有冇人用SA球帽做daily driver

覺得貴就唔好買。Keycap係消耗品,特別係ABS SA Keycap會好快打油。
SA Keycap我係買來儲,留來同人Trade。有人就買來炒,幾個月前USD180買,到貨就USD350賣。

其實除咗Alvin有冇人用SA球帽做daily driver

公司用緊pbt SA

Maxkey整嘅SA profile比Signature Plastics整嘅SA profile平 但質素點樣自行判斷 因為我都未玩過 重有MD依家有套Matt3o自己設計嘅high profile 但好似唔係球帽黎

之前上過pimpmykb 睇單一個主鍵區kit 都成80usd
諗過買套filco 出既高球帽 300幾但搵唔到窿路買因為得日本有賣

Keyboard co 賣成60gbp連shipping

其實我想咁

CORSAIR

仲有6.5u 唔知點比較
去reddit揾張換曬keycap除咗bottom row嘅C記鍵盤
found

RAZER

Logitech

另外揾張爆keycap嘅相 (eg g710+)
found

最後重有燒燈 擺CR
C for sure
仲有T斷底版
Linke貼過

紅字為edit 重有冇漏

綠字回覆

其實我想咁

CORSAIR

仲有6.5u 唔知點比較
去reddit揾張換曬keycap除咗bottom row嘅C記鍵盤
found

RAZER

Logitech

另外揾張爆keycap嘅相 (eg g710+)
found

最後重有燒燈 擺CR
C for sure
found

仲有T斷底版
Linke貼過

紅字為edit 重有冇漏

綠字回覆
見到C記個藍色燒成咁
我大概知道佢喺邊間廠攞LED嘅貨

因為我都中過伏
CLR真係好野黎
見到C記個藍色燒成咁

因為我都中過伏

C記非RGB唔係淨係得紅色燈架咋咩
有冇C記fanboy講黎聽下
見到C記個藍色燒成咁

因為我都中過伏

放心 紅色都死

見到C記個藍色燒成咁

因為我都中過伏

放心 紅色都死

見到C記個藍色燒成咁

因為我都中過伏

放心 紅色都死

見到C記個藍色燒成咁

因為我都中過伏

放心 紅色都死

加多腳
https://instagram.com/p/BGN4zWzg6ff/

鴨鴨 好似呢個牌子無人問津

reddit唔計
鴨仲好過三間大廠
加多腳
https://instagram.com/p/BGN4zWzg6ff/

reddit唔計

我反而未聽過有人壞PCB
加多腳

reddit唔計

我反而未聽過有人壞PCB

嘩 通波仔
鴨仲好過三間大廠

買貴鴨又好似唔抵
鴨仲好過三間大廠

買貴鴨又好似唔抵

貴鴨質素係唔差 不過唔抵
鴨仲好過三間大廠

買貴鴨又好似唔抵

跟著又回到原點
CLR
鴨仲好過三間大廠

買貴鴨又好似唔抵

跟著又回到原點
CLR

鴨仲好過三間大廠

買貴鴨又好似唔抵

跟著又回到原點
CLR

https://instagram.com/p/BTQRjAwBQQI/
可一不可再
向真身sa carbon 説shut up and take my money
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞