LIHKG機械鍵盤集中討論區#7

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
初入坑新手
想買個茶軸87鍵既機械鍵盤
係咪LEOPOLD FC750R 最好性價比?
同埋想知邊度有平

銀城地獄道
個人觀點茶filco 做得好d,不過貴d
不過性價比黎講750r 冇得輸 可以試下再決定

如果唔另外買 keycap 同埋唔係青軸嘅話 leopold 係好啲嘅,不過都係自己試下啦

Cherry茶段落感好弱

即係總括黎講 FC750R 屌得過?

唔該哂巴打

BTW 我想問有無話邊度買會平D
定係去番魔鬼SIR度買

魔鬼sir
無知一問
有冇平嘅無線機械鍵盤 細細個唔使有num pad

IKBC G108 紅軸

史上最無印風的機械鍵盤, 純白鍵加純白燈

只係 6xx 人仔
睇咗少少,
但喺仍然會選擇Razer
睇咗少少,

好行唔送
睇咗少少,

好行唔送

入門用Razer 都係一個好好既教材
睇咗少少,

買完再睇我驚你跳樓

Corsair 留名
點解又多左LCR嘅嘢
無知一問

淘佬anne pro
我研究緊日常用繪圖板代替 mouse 得唔得呢

no mouse no tablet
only trackball

In Trackball We Trust

MX Master master race

其實trackball 真係無咁傷?

粒波咁靚嘅,利申用Slimblade

用緊MX master
唔知點解 睇到你班契弟啲trackball
睇下睇下
又訂咗隻CST
我研究緊日常用繪圖板代替 mouse 得唔得呢

no mouse no tablet
only trackball

In Trackball We Trust

MX Master master race

其實trackball 真係無咁傷?

粒波咁靚嘅,利申用Slimblade

用緊MX master
唔知點解 睇到你班契弟啲trackball
睇下睇下
又訂咗隻CST

第一次用就用CST?
好耐無用,用番,有幾個key時打到時打唔到

知唔知咩問題?

Cherry keyboard
好耐無用,用番,有幾個key時打到時打唔到

知唔知咩問題?

Cherry keyboard

應該係粒軸接觸不良
換咗佢有機會好返

只係 6xx 人仔

最無印風應該係全白,PBT,無刻/側刻,Topre Switch
睇咗少少,

想死唔阻止你
睇咗少少,

想死唔阻止你

天堂有路唔行 ...
CST 透明波輕啲係咪好過黑波
MassDrop又有CST Trackball
紅色波好吸引

唔好講啦我就黎忍唔到手

藍色靚d
最衰無得就咁買波

https://geekhack.org/index.php?topic=87200.0
有得買喎 http://www.trackballworld.com/accessories.aspx
無知一問

淘佬anne pro

去睇下先
無知一問

淘佬anne pro

去睇下先

屌 冇上下左右嘅
無知一問

淘佬anne pro

去睇下先

屌 冇上下左右嘅

60 arrow loop
正式啟動
無知一問

淘佬anne pro

去睇下先

屌 冇上下左右嘅

60 arrow loop
正式啟動

咩意思
無知一問

淘佬anne pro

http://c.b0yp.com/h.TVQkza?cv=MXc1ZGWkHAN&sm=39a0ef
點睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞