LIHKG機械鍵盤集中討論區#7

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
https://geekhack.org/index.php?topic=84891.0
話說我對呢隻banana split有啲興趣
但係佢得plate同pcb 想問下有啲咩殼啱架

The layout fits standard 60% dimensions which will allow the use of standard 60% cases ie. Poker and TEX. 

應該一般GH60 case無問題

打衰咗 其實我想問有咩case好介紹

Fjell 囉,不過好貴下。

FMJ? 仲有冇一手買到?

買唔到啦

依家有隻sentraq殼GB 睇落麻麻地靚
等多幾個月noxary好似出case mount 60殼 noxary好似有啲overpriced

睇下佢隻Top Mount質素點先決定囉,今年大部份GB都貴哂,已經無話特別Overprice。
filco個數字鍵盤FKB22MB好似冇膠蓋, 點算好, 有冇得買
https://geekhack.org/index.php?topic=84891.0
話說我對呢隻banana split有啲興趣
但係佢得plate同pcb 想問下有啲咩殼啱架

The layout fits standard 60% dimensions which will allow the use of standard 60% cases ie. Poker and TEX. 

應該一般GH60 case無問題

打衰咗 其實我想問有咩case好介紹

Fjell 囉,不過好貴下。

FMJ? 仲有冇一手買到?

買唔到啦

依家有隻sentraq殼GB 睇落麻麻地靚
等多幾個月noxary好似出case mount 60殼 noxary好似有啲overpriced

Sentraq 冇亞加力夾層咪好地地囉
未有心水殼之前可是裝上菜殼用住先

Reddit 開 P 開到 server 冧埋
filco個數字鍵盤FKB22MB好似冇膠蓋, 點算好, 有冇得買

我用塊檔布蓋住就算
呢個post有幾多人數得出自己隻board係幾時入手

真係有

我用塊檔布蓋住就算

之前見人話淘寶有鋪賣膠蓋, 有冇keyword??
Massdrop set originative carbon抵唔抵屌?
一塊幾貴嘅PCB
Massdrop set originative carbon抵唔抵屌?

照睇隻cap好薄下,唔建議入手

其實都係太豪 PBT 黑同刻

一塊幾貴嘅PCB

ZealPC RGB ?
一塊幾貴嘅PCB

ZealPC RGB ?

Zeal 60? gon?
有冇人試過淘phanteks evolv matx 機箱?
好男人巴打對呢隻箱有咩睇法?
隻case好好j
隻case好好j

屌錯post
隻case好好j

屌錯post

照回你 ,高質case
隻case好好j

屌錯post

照回你 ,高質case

同埋正都好似有做
隻case好好j

屌錯post

照回你 ,高質case

同埋正都好似有做

隻case好好j

屌錯post

照回你 ,高質case

同埋正都好似有做

正都我諗都賣成千二蚊部
但係淘既話八百幾港紙
轉埋tempered glass都係九百幾港紙包sf express
我研究緊日常用繪圖板代替 mouse 得唔得呢

no mouse no tablet
only trackball
玩lol用咩機械鍵盤好?

Buget最好唔洗太貴 學生哥想買番個黎玩下
淘寶都ok

幾多先係唔叫太貴

一千樓下啦
玩lol用咩機械鍵盤好?

Buget最好唔洗太貴 學生哥想買番個黎玩下
淘寶都ok

幾多先係唔叫太貴

一千樓下啦

上淘寶睇左個百幾蚊嘅keyboard 紅軸
隻case好好j

出左新matx版, 你張圖係舊版, 唔好再買

no mouse no tablet
only trackball

In Trackball We Trust
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞