LIHKG機械鍵盤集中討論區#7

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
想問下巴打們點睇FC660M茶軸 同埋邊到有得買

買FC660C啦

Btw 今日買左irock青軸.......

應該唔會伏得去邊

買FC660C啦

應該唔會伏得去邊

一諗起換鍵帽要 dual 2.25u Shift,當堂打個冷震

買FC660C啦

應該唔會伏得去邊

一諗起換鍵帽要 dual 2.25u Shift,當堂打個冷震

買FC660C啦

應該唔會伏得去邊

好啦啵 ! 搞到我好想入番套!

買FC660C啦

應該唔會伏得去邊

好啦啵 ! 搞到我好想入番套!

來吧 其實我覺得白色殼襯我呢套鍵帽會好睇過黑色殼襯 不過求其啦
淘寶見有隻咩holyoops咁鬼貴既

artisan係咁貴 holyoops好似係鋁鍵帽黎
青軸一定係 Filco
青軸一定係 Filco

Leopold青軸不好?

好似話係平衡桿問題
等緊idea 23 sale
青軸一定係 Filco

Leopold青軸不好?

好似話係平衡桿問題

留名學習

衛星軸與平行軸?

統稱stabilisers

衛星軸係指cherry stabilisers
平衡杆係指costar stabilisers

平衡杆好處在手感清脆,唔使點tune都可以做到好順暢嘅按鍵,同青軸啪啪聲嘅段落感特別夾
買多咗十粒MX lock今次係old new stock有冇人想要lube+搵金彈弓之後加貼紙 一粒,如果唔識焊嘅話可以幫你改埋
巴打們點睇hyperx alloy?

不了

唔好玩啦...買隻正正經無燈ge仲好
https://www.amazon.co.jp/gp/product/B01CHWSGYK/ref=ox_sc_act_image_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A1P3KP5QRF2K2D

有冇手足知呢隻邊度有得買?
如果香港冇大阪會唔會有
https://geekhack.org/index.php?topic=89360.0

想買,但今年已經買左好多Board
$400 一隻又唔算過份貴...

已經有 FC660C 嚟緊套 Clueboard 亦就 ship,依個 Layout 夠喇,雖然 LZ 出嘅的確正好多
反而想要 CLS style 嘅 LZ-SQ,自己都係鍾意 68 layout 多啲

已經Order左隻全紅色,同隻特別版Exent襯一對
LZ仲有隻Full Size,不過應該唔會買。
今年買得太多Board,來緊仲有大陸隻Moon 要買

仲以為係60%
https://www.amazon.co.jp/gp/product/B01CHWSGYK/ref=ox_sc_act_image_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A1P3KP5QRF2K2D

如果香港冇大阪會唔會有

日本語配列
梅田 yoshi乜乜或bic cam 或pc 咩no.1
呢d度搵
Btw 6月頭去日本 有兩日係大阪
可能搵隻filco或realforce買

我5 月尾都去大阪 想請教知唔知大概咩位置會有?

如果香港冇大阪會唔會有

日本語配列
呢d度搵

我5 月尾都去大阪 想請教知唔知大概咩位置會有?

大板電電街

如果香港冇大阪會唔會有

日本語配列
呢d度搵

工房貨好難搵到現貨架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞