LIHKG機械鍵盤集中討論區#7

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
hello bros,
新手留名
請問如果$500以下,80%,無燈,倉碼。
有無咩選擇呢?
thanks much

好似無
一係加budget一係唔要倉頡碼

入場費大概?
hello bros,
新手留名
有無咩選擇呢?
thanks much

好似無

btw, 如果唔要倉頡的話呢個畢直買唔買到側刻?
thx
hello bros,
新手留名
有無咩選擇呢?
thanks much

好似無

thx

得 $500 就儲多陣先啦
hello bros,
新手留名
有無咩選擇呢?
thanks much

好似無

thx

thanks bro,咁如果普通正刻,cherry mx2抵唔抵?
(題外話,如果我痴倉頡貼紙會唔會好on9
hello bros,
新手留名
有無咩選擇呢?
thanks much

好似無

thx

thanks bro,咁如果普通正刻,cherry mx2抵唔抵?

十分戇鳩
hello bros,
新手留名
有無咩選擇呢?
thanks much

好似無

thx

十分戇鳩

印張 Layout 咭仔貼 Mon. 邊囉
想練好倉頡就唔好靠依啲,逼吓自己自然好快記到㗎喇
其實有冇巴打用JIS layout架
hello bros,
新手留名
有無咩選擇呢?
thanks much

好似無

thx

十分戇鳩

知道
好耐無用,用番,有幾個key時打到時打唔到

知唔知咩問題?

Cherry keyboard

應該係粒軸接觸不良
換咗佢有機會好返

有無咩地方介紹 可以整?

除咗保養之外,無乜人會肯接呢啲case
唔係自己出嘅貨始終無咁了解,無辦法100%整返好

唉屌,兩三年前買落 應該過左保 盒都扔埋

即係要報銷

知唔知咩問題?

應該係粒軸接觸不良
換咗佢有機會好返

即係要報銷

屌唔好玩啦點會要報銷

知唔知咩問題?

應該係粒軸接觸不良
換咗佢有機會好返

即係要報銷

係無人會奶屎上身啫
可以自己學整嘅

你買粒軸或者二極管返嚟replace咗佢照計就會好返

知唔知咩問題?

應該係粒軸接觸不良
換咗佢有機會好返

即係要報銷

係無人會奶屎上身啫
可以自己學整嘅

你買粒軸或者二極管返嚟replace咗佢照計就會好返

Cherry G80-3000/3494、1865/1808 冇 Plate 換軸真係好易搞
終於俾我揾到隻Matrix 1.2,睇下係咪好似班鬼講到咁高質

好似無

thx

十分戇鳩

知道

自己用又冇乜所謂既 不過你預應該都好快甩到勁核凸

係...
唔知700樓下有無倉碼呢?
(如果買個平野換cap成本會唔會仲貴?)
終於俾我揾到隻Matrix 1.2,睇下係咪好似班鬼講到咁高質

Abel 係咪 cost down 量產型號?
想買青軸
1. 有燈
2. 有中文字
3. 104 key

考慮gigabytes K85 rgb
$699
我知大家唔推薦
呢個畢直有咩好選擇?

中文字難搞啲
考慮下ozone strike battle啦
同樣都係699又有燈

原來k85是紅軸
Strike battle 又不是104key......

睇漏左104
I rock k60m

用凱華青軸
魔鬼sir/中央田有得試吧?
我見有時好似biostar個隻keyboard都唔係到到有得試
呢d咁冷門

魔鬼sir有

魔鬼賣個隻唔係凱華黎。
我入左隻黎打機用
唔捨得用leopold打機
想買青軸
1. 有燈
2. 有中文字
3. 104 key

考慮gigabytes K85 rgb
$699
我知大家唔推薦
呢個畢直有咩好選擇?

中文字難搞啲
同樣都係699又有燈

原來k85是紅軸

睇漏左104
I rock k60m

用凱華青軸
我見有時好似biostar個隻keyboard都唔係到到有得試
呢d咁冷門

魔鬼sir有

魔鬼賣個隻唔係凱華黎。
我入左隻黎打機用

用Leopold打機

中文字難搞啲
同樣都係699又有燈

原來k85是紅軸

睇漏左104
I rock k60m

用凱華青軸
呢d咁冷門

魔鬼sir有

魔鬼賣個隻唔係凱華黎。
我入左隻黎打機用

用Leopold打機

用手掣打機

中文字難搞啲
同樣都係699又有燈

原來k85是紅軸

睇漏左104
I rock k60m

用凱華青軸
呢d咁冷門

魔鬼sir有

魔鬼賣個隻唔係凱華黎。
我入左隻黎打機用

用Leopold打機

用手掣打機

玩LF2就插半隻mistel barocco
加條好長嘅usb線坐喺張床度打機

Abel 係咪 cost down 量產型號?

Abel係量產平價版,無Weight Insert,薄身同用料無咁好,大約做左100隻。
1.0做左10隻,1.2做左20隻。聽人講話質素只係差過456gt同tx1800v1。

睇漏左104
I rock k60m

用凱華青軸
呢d咁冷門

魔鬼sir有

魔鬼賣個隻唔係凱華黎。
我入左隻黎打機用

用Leopold打機

用手掣打機

玩LF2就插半隻mistel barocco
加條好長嘅usb線坐喺張床度打機

三國戰紀
今日收到Email話Rama隻M65會Delay,應該6月先開始Ship。成400幾隻,真係好難想像點Sort同Pack去Ship
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞