泛民,總辭啊!!!!!!!!!!

691 回覆
1399 Like 184 Dislike
拎得幾多錢,總辭話唔定有意想不到效果
留係度冇否決權 點解仲要留係入面同佢玩馬騮戲 搞完一大輪野最後議案照樣通過 然後全體民主派行出黎話今日係最黑暗一天?

內會半年選主席呢啲唔做得?放臭蛋唔得?學埋台灣國民黨鬥早返工霸位唔得?

拉布嘅意思都係拖延立法程序姐。
送?庫房啲錢都唔係我地既

局長講架嘛
如果今次總辭 下次參加立法會選舉又多一個籍口比人dq
總辭係一生一次光榮升級國際戰線

議員人工最多夾俾你,買股票都3億成交
差唔多啦,政府請嘅”反對派”角色嘅人工。
如果立法會得返建制政府點同國際交代呀?呢2千萬扺比嘅
第二十二條 任何人組織、策劃、實施或者參與實施以下以武力、威脅使用武力或者其他非法手段旨在顛覆國家政權行為之一的,即屬犯罪:

(一)推翻、破壞中華人民共和國憲法所確立的中華人民共和國根本制度;

(二)推翻中華人民共和國中央政權機關或者香港特別行政區政權機關;

(三)嚴重干擾、阻撓、破壞中華人民共和國中央政權機關或者香港特別行政區政權機關依法履行職能;

(四)攻擊、破壞香港特別行政區政權機關履職場所及其設施,致使其無法正常履行職能。

可以做,但係違反國安法 泛民敢唔敢?
Pish 依家唔辭等幾時
咁點?
自己走然後將 「代議士」既代表性雙手奉上?

當反對聲音走曬既時候,對家係可以玩好多野
狅推利民議案,然後sell 無反對聲音幾有效率

到時連根拔起抗爭既民意基礎,就真係靚畫面喇

搞一次公投去決定去留,起碼可以用數字穩定一次民心
「我認為,對我們來說,一個人,一個黨,一個軍隊,或者一個學校,如若不被敵人反對,那就不好了,那一定是同敵人同流合污了。如若被敵人反對,那就好了,那就證明我們同敵人劃清界線了。如若敵人起勁地反對我們,把我們說得一塌糊塗,一無是處,那就更好了,那就證明我們不但同敵人劃清了界線,而且證明我們的工作是很有成績的了。」
—〈被敵人反對是好事而不是壞事〉,1939年5月26日

「凡是敵人反對的,我們就要擁護;凡是敵人擁護的,我們就要反對。」
—〈和中央社、掃蕩報、新民報三記者的談話〉,1939年9月16日
冇人對抗 國際又點會繼續燒

你都完全半自願地變咗大陸

咪疊埋心水同你做生意囉
啱呀,兩樣都無用

兩樣都有好有壞

咁咪要公投決定囉
以前仲可以辭職變變相公投

依家點會有補選?連依個作用都無埋
支持,香港既立法會點解唔係俾番香港人決定
總咩辭
共產黨就係想冇晒民主派
點可以比佢得逞
總辭係鬼係熱狗係5毛
總辭,好,淨底既議員繼續會議
留低捐80%俾612、 暫時保住班助理、 守住1/3關鍵、 盡全力阻明曰大嶼,一年好快過。
中共呢招分化做得幾好
唔知係咪佢意料之內
大家要諗辦法拆解
辭-冇資助 冇人工 零資金
唔辭-議席佔少數 體制內抗爭冇成果
請詳述有咩效果
依家講緊放一次煙花,放完就無

點都要講下場煙花點好睇,點解值得放

之前次次話唔係end game, 依家就走去叫人自殺,仲要傷唔到對家半分
個個都咩住一兩條罪啦,唔想中招,咪再轉玩法,選內會主席選半年都做到啦,辭左就乜都無得試下做。

另外,我覺得佢地可以乜都唔做都無問題,用佢地人工同claim政府錢幫手足同幫黃圈發展已經好有用。
總辭....然後再重選公投
777: 重選可以 換屆選舉唔比
哦 你覺得留佢地係度做反對派 做馬騮戲然後惡法照過 個效果會勁啲定係全體泛民總辭唔撈 同個不法議會say no 由得班共狗自己圍威喂通過惡法個效果大啲?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞