泛民,總辭啊!!!!!!!!!!

691 回覆
1399 Like 184 Dislike
我都認同罷著個位
等建制冇得禁輕鬆
罷著個位迫班懶蟲都要開會
辭哂職班懶鬼就坐定粒6
你明唔明就真 有反對派係議會咁又點?可以阻到五眼制裁?咪同港共政府一樣咁天真啦 會因為有泛民就停止制裁?諗起都覺得好笑
咁你想係要抗惡法既抗爭派入議會, 定係同樣都要「成功爭取」既老泛民入議會先?

不過初選結果已經證明選民係要前者
八成反送中
六成區會投非建制
四成支持非法抗爭
少於兩成積極支持勇武

上面既比例有曬民調記錄

全面戰爭無問題,但玩太盡,無空間迴旋
結果咪會斷後瓦解
短期內街頭戰線難以重啟,議會戰線更應該小心處理

難聽啲講,支持總辭既大多本身都係傾向投本土
如果最後失左中間派民心係好大鑊

所以我係支持公投決定
有民意數字,會易解決好多
泛民拎,唔一定好
建制拎,一定仆街

就係咁簡單
泛民會話:都仲可以用頭
抗爭派要入議會呀,最好好似19年71咁入添
咁依家未做到嘛,就要趕老泛民出黎?

老泛民總辭出黎抗爭派就入到去?
又唔會有補選入乜春?
結果成個議會變左建制遊樂場
又係你呢啲非黑即白嘅撚樣
咁點?呢班人係2020選舉產生咩?有乜代表性?
如果泛民係無用,內會唔會拖到半年國歌法

不過你可以再話拖嚟無用
但請你諗清楚,呢個內會,拖一條國歌法半年
無呢條野,可能已經過咗更多嘅習狗惡法
如果有公投就最好
只不過自從過左國安法之後 而家已經係全面戰爭 已經係冇空間迴旋
泛民唔跟牌 等於示弱同埋同全世界講 泛民係接受選舉推遲一年
你話無代表性就無?
總辭完除咗自high 有咩用?

有得補選?林鄭會比你選,就唔會推遲一年啦戇鳩 最大可能就係直接appoint
坡佬反對派明知輸硬都會玩議會;新芬黨支持愛爾蘭獨立照參選英國下議員,在野黨一為資源,二為輿論,三為團結支持者,無論如何都應該霸佔議席
屌你老母咁呢班人係咪今年產生先
拎2016嘅票永續落去有撚意思呀?
思路有趣
唔接受都可以有好多野玩
霸住個位唔開會
得閒先入去搞事都得

外國大把例子
得罪講句,你班本土傻閪行撚開啦
叫泛民總辭嘅目的只有兩個
- 畫面靚
- 本土傻閪可以有機會選入去
一定要總辭先可以endorse?

直接搞個民調留or 唔留咪得
推呢個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞