泛民,總辭啊!!!!!!!!!!

691 回覆
1399 Like 184 Dislike
本土派要成為主流
首先要接受自己仲未係主流
睇吓初選d實體票係點流向
你就會掌握到你仲有幾多功夫要去做
飯民係已經無乜剩餘價值
但佢對於好多政治初啟蒙或黃絲
飯民既取態先啱佢地胃口
有冇聽過好多唔用社交媒體嘅人話佢地唔信初選保障到私隱/驚初選投票會被逗被拉所以無投
錢呀屌🤣🤣
就就算全部人總辭,最開心應該係鄭松泰呢條撚屌
就咁總辭無用
總辭後搭大台,即民間議會
凝聚人民咁就有用
要打國際線你要被世界睇到我哋
係想要對抗先得
搭大台已經係最安全做法
23條還23條,國安法還國安法,兩樣野黎千祈唔好混淆
人地咪就話國安法>23條囉...仲有吹到擋住,點擋啊?你講嚟聽下
資源係最重要
況且泛民如果總辭做野外有咩用?
35+冇用
泛民:唔試過點知咩 盡做

泛民:總辭冇用
唔試過點知喎
錢唔係你收緊係口響響啦,大拿拿十幾萬
而家人大示好,授權我地唔洗選免dq就可以連任香港市議員多一年。有得食唔食咩?咁收得錢幫你降下溫都好正常je,香港民主未死晒,反對派議會仲有一席位架。
到出事時自然有人出黎擋架喇,手足
泛狗打手死開啦!
民間議會?搞得差無人理,搞得好話你顛覆政權同國家,可唔可以唔好咁天真。
討論咁多有乜意義⋯⋯嘥時間嘥心機

個結果就係泛民一定留任,寸土必爭阿!!

[正視聽] 泛民總辭後,建制派都冇3分之2議席
https://lih.kg/2152391
咁而家係新加坡比美帝反定共產黨比美帝反?你同我講你覺得新加坡邪惡D 有咩用,而家係睇國際上各個政府點睇中國共產黨,香港人去配合。講嚟講去係講緊邊個多政府撐,唔係真係同你講邊個邪惡D
新加坡加泰台灣白俄羅斯比你講埋南韓有邊個地方有而家香港今時今日咁嘅聚焦力呀?咪玩啦。香港點解咁特別就係因為佢特別容易搶spotlight。
好坦白泰國人而家都好慘架,咁佢地有幾多個政府會理佢地?
香港同其他地方完全冇可比性,淨睇美帝大英帝國日本台灣歐盟過去呢一年嚟講左幾多鑊香港,就知道其他地方係唔會有香港咁嘅搶fo 能力。
咁都唔用盡去全面議會外抗爭同人講個議會冇議政能力唔應該幫政府合理化左個議政過程嘅話,人地政府要幫你又少個原因。
泛民話晒都叫經過初選有民意授權,你泛民出嚟總辭,同人大大聲講你地拎住幾多民意2016年立法會選舉2020年初選你地拎住幾多票,而家係呢班人唔妥你成個政府同議會唔好扮冇野撳香港人錢,有呢條line to take 點都大聲D。
立法會裡面泛民而家係完全冇權,要朵嘅佢地而家都有晒唔需要再留係裡面,你係出面掛住前立法會議員個名已經做到同樣效果,咁你仲留係入面做完全冇意義嘅投票機器做乜?
比到你盡你話可能有機密文件其他人睇唔到嘅咁好簡單,你放番兩三個出名嘅落去做象徵式民選議員做番個tone 咪得囉,但總辭否定議會公正性呢個點都要做。
佢而家要玩加速用國安法亂鳩咁咬你都阻佢唔到架啦,咁點解唔做盡D?
同意你咁講!
咁係咪日日和你 lunch 比較好?
問過尹兆堅未?
佢話你顛覆仲好
真係要畫面打國際線
還是你堅持要見血先畫面靚?
咁你覺得有咩可以做
push
有理據咪講囉
本土傻閪死撚開啦
姐係既然人地點射都入, 所以唔落人守龍?
明日大嶼唔係收左皮?

整個臨立會, 直接改規則做10%贊成就通過, 就OK?
係呀, 擋唔住架, 不過唔好唔記得立法會都係同時間競賽
無人修正無人拉布, 就一日50條惡法都得
有個OMDB 喺入面鑽鑿吓條文就可能拖到得返49條囉

不過你鐘意啦, 講到乜都要all or nothing 咁,
人地射極都有就唔守龍
你唔知入面請左幾多手足就收皮啦
係少架, 不過寧願呢8千萬跌落手足袋, 都唔想落咩黑超哥華記度囉
佢地夠有錢啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞