泛民,總辭啊!!!!!!!!!!

691 回覆
1399 Like 184 Dislike
事實上個議會已經冇意思
唔總辭就係仆街
大大方方學波子強係為咗十萬咪認咗佢囉
宜家咪又係唔參與會議一樣,資源都係落佢地自己袋

不過唔支持跌落毓派白兵圈套總辭,邊個辭邊個就對唔住死左既手足
民你老母調,咁要選舉要民主嚟做乜柒
係無意思呀

但背後既資源有意思嘛
霸住個位對政府既政治成本有意思嘛

相反,自己走人?林鄭真係最開心呀
議會最後武士,抗爭最後一塊拼圖:波子強
係唔可能有補選
真係要正視聽

有補選的話我都支持總辭
又係xxx最開心呢啲垃圾廢話
唔洗要選舉了永續班老泛民就夠
總辭能促成9月選舉?
啲泛狗肉酸係要搵遮醜布嚟兜
等等, 係我眼中抗爭派同老泛民既分別係手段, 而唔係邊個人
我講既係選民係放棄左老泛民係議會一貫以黎所做左既手段

而家你講非建制都要「成功爭取」, 咁咪同初選時選民既投票意向背道而馳囉?

anyway, 無得再拗, 決定權係有議席既議員到, 公投隨時又搞唔切又犯國安法
戇鳩
講緊話無選舉嘅情況下,
班泛民一辭,直接appoint 建制派入去

最基本logic 都未搞清就收皮啦柒頭
無錯 一定要總辭!
要立會全部有咁藍得咁藍
咁留喺度有乜撚嘢用?
戀盞權位生人霸死地嘅垃圾
賺個幾皮野當贏
霸住個位唔開會 同總辭有乜分別
就係因為貪政府資源?

同埋你睇下過國歌法搞成咁 你仲覺得議會內抗爭有用?
區議會而家夠無用啦,唔撚總辭?

立法會十皮對班泛民嚟講好撚少架ja
咪當個個都好似你呢d 窮撚五毛咁啦
又話要攬炒又話唔想全部建制派係入面
成班泛粉都精神分裂
唔支持總辭
淨係霸住d 資源已經足夠
35個黃碧雲都係咁話
遲早DQ你炸嘛,唔夠講喺度屈毛笑撚死
教主叫泛民總辭左n年, 果陣個個話佢係鬼其實佢係咪行得太前
我有話贏?無邏輯無腦又無point學人串人 我講緊既都只係話有用 咁你講到總辭有咩用未?講唔到就縮番去你老母個西度
為十萬咪認囉屌你老母
今年冇選舉有乜資源可以用呀仆街
26個議席,加埋一年成8千萬資源,直接送建制派
議會抗爭無用
但無反對聲音既議會對政府好有用

有啲野唔一定要對自己有用,但最少要搞到對家無得用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞