[PC] Rainbow Six: Siege 集中討論區 #13

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
我就兩邊都睇,但老實講玩耐左,自然就會想試新英, 悶應該係我買英嘅最大原動力
而家我話緊ub hea 整,用返舊有模組去比新英,咁咪冇新意囉,咁唔係個個玩家都一定要鍾意用返舊槍或者出新野永遠都係嗰幾把槍呀嘛

佢近期嗰啲新英啲槍係真係Hea咗好多,以前初初season 果時你可以留意到新出嘅英係真係揸緊唔同嘅武器,呢個係其中一個獨特性

隻game 其中一個因素就係改槍,就算你點樣覺得佢改完之後數值差唔多或者差唔多樣,唔同嘅槍就係唔同嘅槍
而家已經有(最多)7樣野可以防止人drone(4個mute+3個mozzie)
已經俾人話太勁仲出一定唔平衡
呢度純粹9 up 因為而家都幾多英,要衡量平衡度底下,要出啲特色嘅英雄其實都幾難
俾warden smoke grenade咪叫特色
依家咁被動
防打腳
配啱槍先重要,啲垃圾角仲要揸廢槍真係慘
已經有幾個巴打add左一齊打過unranked
希望搵多d 20+既巴打一齊打 單排range金III - 白金III
氣氛輕鬆吹住水打得黎又有D鬥心,
望進步有溝通會互相尊重就OK
小弟兩個鐘之前入坑R6, 想問下啲callouts點分
R6 callout 主要分兩類 A. 敵人係邊間房或樓梯 B.敵方佈防或攻法如何
A會偏向需不斷更新亦即暫時性, 而B會係大局,影響你整隊玩法
A的地方名可以睇右下(指南針)得知或同其他人玩而知
同一條樓梯叫法多於一個
例如 Border 的石梯/東梯

建議新手睇幹員技能先,慢慢玩
最麻煩既問題係有d人玩英文版, 有d人玩中文版
搞到有時大家要適應
單排玩咗千零個鐘,我都未知啲位係咩名(太多位,唔想記),一向用黃點俾資訊
但唔好淨講黃點 試講邊一個大area嘅黃點
(e.g. 2樓master黃點<實際唔係exactly inside master)
因為好可能同一時間有多於一個嘅黃點
同埋要時間唸or去搵你標左嘅黃點到底係邊 變相慢左
真係唔得架, 亞洲r6風氣唔好, 鬼佬多野講d
你自己代入下,
如果隊友同人對緊槍, 開咪報俾你聽對面咩位, 跑緊過去邊度,
佢描述好俾你聽, 咩位置跑緊過去 你有晒心理準備
睇準d時機camp9佢 / peek佢爭好遠的
仲有黃點完人地都跑走左 scan完對面又知, 又轉位
R6同其他槍game最唔同就係要不停交換情報, 務求掌握戰局
招Ranked伙伴 目前間中5-7個巴打. 唔夠人就打Unranked
金III - 白金III kd >0.9
成年人士, 唔Toxic唔口臭, 可討論, 敢於溝通,
有fps底子, 進步得快既話新d都唔怕
真 鬼佬多嘢講啲
同埋覺得唔知間房叫乜都好 試下形容吓間房有啲咩都好過唔講
死到100-150lv就識玩
認真
新手玩左一排ps4 都係買左pc最後
成日死左都唔知咩事
Ps4就算鳩數啦
得一兩張圖叫左記得點行下 多數都係跟隊友算
有幾多人😬
有興趣
Tg 傾?
Isaacp075
用緊AMD同TUF 1660super OC
換mon用samsung c24fg73啱唔啱用?
我用緊msi 1660S mon用VG27VQ都穩定上165HZ 以上 你呢隻mon 144hz我覺得無問題

不過戴返個頭盔 可能有錯 有錯嘅話麻煩咁多位巴絲幫手解答
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞