[PC] Rainbow Six: Siege 集中討論區 #13

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
我只係唔想同d野蠻既中國人一齊玩都叫歧視
冇轉東南亞服咩?
亞洲比支狗玩

成個chat room都係併音
真呀 唔撚識併音 成串外星文咁
我用steam玩架 唔識轉server
在《虹彩六號:圍攻行動》手動選擇資料中心(伺服器)地區(PC)

要手動選擇資料中心地區:
• 開啟您的檔案總管。
• 前往:C:\Users\<User>\Documents\My Games\Rainbow Six - Siege\<UbisoftConnectID>
<UbisoftConnectID> 是一組代表您 Ubisoft 帳戶的英數字組合長字串。如果您的電腦上有登入過好幾組 Ubisoft 帳戶遊玩此遊戲,則會看到很多個資料夾。
刪除這些資料夾後重新進入遊戲。您現在應該可以看到內含預設名稱 GameSettings.ini 檔案的單一資料夾。
• 對上述資料夾中的 GameSettings.ini 點選右鍵。
• 選擇以「記事本」開啟。
您會看到許多遊戲設定。
• 捲動到最下方就會看到以下區塊:

[ONLINE]
;DataCenterHint =>
; default (ping based)
; eastus
; centralus
; southcentralus
; westus
; brazilsouth
; northeurope
; westeurope
; southafricanorth
; eastasia
; southeastasia
; australiaeast
; australiasoutheast
; japanwest

DataCenterHint=playfab/default

這些在分號「;」後的說明,代表目前可以使用的所有資料中心地區。
最下方的「DataCenterHint=playfab/default」,表示目前資料中心選擇為預設(default),代表遊戲會自動選擇最合適的資料中心。

• 將「default」修改為您想要使用的資料中心代號。
如:DataCenterHint=playfab/westeurope(歐洲西部)或是 DataCenterHint=playfab/centralus(美國中部)
• 儲存檔案,再開啟遊戲。
• 在遊戲中,按下 F10 或是點選右上角的齒輪圖示。
在選項下方,即可看到目前遊戲使用的資料中心,以及右側的 Ping 值和 NAT 類型。
• 確認您的手動更改是否已成功。如果成功,則一切就緒!

您可以隨時在關閉遊戲後,透過以上步驟更改資料中心地區。
japanwest環境好唔好
求金一至白金三ranked隊友
和平友善, 報位, 走位, kd > 0.9
玩左十場左右轉反東亞
有日文但奇怪地多人用英文(當然日式口音)

但重點係7-80ping
打落同東亞嘅4-50ping差好遠咁,硬係射落去有重delay嘅感覺

東亞返而好多英文
感謝🙏🏻 終於唔洗係地獄玩遊戲
我岩岩玩個陣係唔知點解死到想繼續玩
不過d fd唔係咁
好難講呀,我都玩左2400粒鐘
有d人唔岩玩就係唔岩玩
不過如果你係成班fd會諗點打點合作有溝通嘅玩隻game係好好玩嘅
由2016開始玩 個GAME係好難玩 係事實 但呢
好難有個遊戲令我唔會放棄一直玩落去
新人係難玩最主要係明白個遊戲一開始就係
背地圖 背角色 背打法

地圖主要以炸彈圖

角色主要以技能對 攻防 的作用 ,如EMP 槍盾 , 如SMOKE MUTE

打法 3+1+1 OR 3+2打法 (攻)
防 2點+3走 OR 2點內 + 1 點外 + 2走

組合唔多 唔明多打UNRANK 同 睇睇比賽 係對新手有幫助的
整緊條新手概念向教學片
搞掂放上嚟畀巴打你主下睇下幫唔幫到手
新手玩咗幾個月casual玩咗200個鐘
覺得唔算太難 可能有槍game底會好啲

不過呢隻game會食戰術好正
好中意啲有戰術可言嘅fps game
同埋呢隻game又可以一打五carry
有FD玩應該唔會棄嘅
冇FD玩先慘
一齊玩學得好快 如果係岩key嘅話
有返小小實力果陣就要去街場打下死下
單排會學到你平時睇唔到嘅野
有d 短
如果插到下d 實戰片好d
概念片係有呢個問題
當然如果我要夾硬搵嘢塞長個時間係OK
不過入到去個所謂「實戰應用」
啲人睇完都唔太會明白同個領地有咩關係

所以個作用反而係想做到
睇完未必即刻明白
但係隨住遊戲經驗多咗,理解多咗
再返轉頭睇條片會有新領悟

我玩街霸嗰陣睇Core A Gaming啲片都有同樣感覺
覺得不錯
支持
多謝支持
我成日都係諗,如果睇完唔明仲有問題
咁咪整下條嚟答
有冇人有留意spoit 單嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞