[PC] Rainbow Six: Siege 集中討論區 #13

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
冇人 推
玩咗差唔多一個月玩到Lv42
由一開始到而家一直同朋友打緊新進玩家
而家朋友升到Lv50 要同佢一齊打快速對戰
結果而家打啲唔係新進玩家嘅地圖比人虐
完全唔熟啲地圖
T hunt
你可以set 返打電腦個preference
set 做獵殺only
再set single map
咁咪鳩行鳩打

如果想更熟map
set 做plan bomb
用buck
殺哂d 人再拆樓
呢d冇捷徑
係要靠玩得多死得多先得
成日打AI都輸
試過玩到003完場⋯⋯
想問下咁多位ching會唔會覺得zofia同ash呢兩隻operators個定位太近
係唔係唔應該同時出現
normal 打得贏先叫脫離新手期
成日都咁
睇用咩map
對手多唔多gadget

對面又jager 又womai 又goyo
咁你兩隻角咪清gadget 咪好d
2隻都好有用
除非有咩戰略想玩,否則好多時都出哂2隻
如果唔係唔夠爆破物好難進攻

eg melusi舊野,機動/火山盾

另外又可以用黎打vertical, 開softwall, etc

剩係得一隻既話 唔小心比ads/wamei 吸左招技就難打
想問下ash應該帶RC4定G36C好
睇你想練1.5x 定holo
r4c
ash 反正都rush 入
想問下係咪冇人會帶reflex或者red dot
全部人都係prefer用holo
以前用reflex
之後轉左用holo

都係睇手感

打兩場t hunt 體驗下
我之前新手無咩set鏡 聽人講holo好用就用咗前30lv
之後先知有其他鏡用但睇唔慣就索性淨係用holo
睇多D UTUBE 片精進下對地圖的知識
係招技其中一D功能好近,但個人差好遠

一個三速 可以帶閃光彈,一個二速二甲拎膠布 同 CLAYMORE
可以做的野好唔同
真 最緊要唔好自己死先然後屌鳩隊友pussy
然後場場都係條友死先最尾仲要輸咗
再屌隊友pussy 低質玩家不了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞