[PC] Rainbow Six: Siege 集中討論區 #13

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
咩DLC都唔洗買囉
不過宜家入去應該咩角色都冇
反而宜家買豪華版好似可以直接有去到Y2 D角

直接開GAME玩新手教學
賺到1000就買基礎探員玩下
如果真係比人用左隻角就玩新手探員
都用得下
打兩三鋪又會有1000再買

買得7788再去買年度探員慢慢買就得
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=1054&snA=4552&tnum=192

如果嫌唔夠用又唔介意比錢慳時間
豪華版(新買嘅推薦)
本身有GAME又有錢想玩最新角色->Y5 PASS
好有錢想一次買齊->Ultimate Edition
開頭買basic 版真係好傻好天真
刷到天昏地暗都未買齊20個基本幹員
一定係買Ultimate 差極都係買黃金版,黃金版同乞衣版都係差零蚊
一隻角要15000個個版?

唔係下左架同出晒po 話係伏黎咩
幾年前啦 嗰陣未下架 又無諗到自己玩落去
買過啦
呢個版自虐
所以棄咗一排game,儲錢太慢好辛苦
不過一年前佢自動升級咗做standard,基本角1000蚊就有,我再自己畀多五十蚊買埋豪華版,比之前多好多野玩
R4C ACOG
冇得兜啦,睇返之前啲萬聖節event 今次event 又唔係聖誕主題,冇新意又冇特別
我唔係講依樣,例如有次好明顯既,唔係peek,係雙方都出晒嚟。

我望到人就開槍,一開槍中人心口我想拉高槍線,去到頸位未到頭就比人射死左。我以為人地一槍爆頭咁勁!

點知睇replay,對面原來係一開槍中大髀再拉上頭,我睇replay時屌左聲!
依隻係槍game黎架,用新進都夠玩,我今日又比個newcomer隊友用fuze殺左,我一個人衝左入點,見到佢走黎我頭頂放炸彈,開晒咪叫佢停都唔肯收手。最後贏變輸!新手唔好搞咁多野啦,乖乖哋用新進,唔好殺隊友唔好龜縮,當pubg當咁玩最好!會缺game錢既人,更加缺經驗!

個pass係咪賣 $19.74
但係我買唔到,定係bug左
bug咗好耐啦
唔好意思更新一下條link
呢個先啱:
https://youtu.be/IrEsbfLbVrE
而家同frd玩 雖然有報位之類 但都仲係似各自打solo咁
防守嗰陣都還好 但一去到進攻就無咩組織 贏親都係靠防守逆轉勝
但如果對方鍾意跳來跳去捉人/rush 就應付唔到
要好穩陣 熟張地圖 慢慢打先得
點樣可以打得好啲
我自己同fd玩進攻係分工合作咁一邊負責推進對槍carry 一邊負責輔助燒牆睇drone放trap
你講緊幾多人一齊排?打rank定casual?
三至四排 unrank
你地幾多人一齊玩
而家個meta同map都係傾向防守有多d優勢
所以防守贏多d係唔出奇
如果唔係5排冇咩組織都係好合理
不過可以盡量幫隊友揸車
擺定d車係你地入地圖嘅第一間房/或者d上三樓roam嘅樓梯位
咁唔駛浪費好多時間捉人
5個
玩casual/unrank,好多人9打,守既時候一場執人送頭都起碼有兩隻,新手覺得守好d有可能係依個原因。

做攻果時真要靠自己開路,平時縮係角落cam人入嚟既習慣,可能變咗令自己送頭!
5排都冇溝通?

最基礎就死左報你咩位死 條友邊度殺你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞