「護膚品」 一人一個推薦嘅護膚品

633 回覆
23 Like 5 Dislike
明白
想係黃店搵下有冇啱自己嘅產品先,唔得先去非藍店搵
我無用過hand mask,唔識比較,不過佢係杰身透明
佢依個牌子得一支搽手product,你可以去試下先

我對手好老,老過實際年齡at least 5年
你有無試過戴果d護手手套?都幾有用
你用過邊d hand cream好用又share 下啦
留名而家鼻同額頭長期生暗瘡
買左護膚品都冇用
最近成日喺ig見到有款韓國人皮面膜 有無人有試過
有冇人都用緊the ordinary
講真 佢嗰三件皇牌有少少overrated
但佢支b3係官方買都只係$60真係好撚抵屌...

覺得佢最好既line係酸 至少搽完個masque 真係好滑,d瘡都叫平左 但支AHA真係好鬼痛

Azelaic acid都係窮撚恩物黎 因為夜晚搽retinol既關係變左日頭搽azelaic 但搽完佢之後唔係好搽到防曬同化妝... 唔知係我問題定點 不過都有聽人講話隻野係layer嗰方面係十分之唔出色

我會考慮下Paula choice
Factiv... 雖然好多人推薦 但我覺得佢一個美中不足既地方係佢冇防曬...
though我見到佢地話下年會出防曬 可以既話都希望佢出埋cleanse/抗氧化serum
我近排爛面 試緊佢啲acid
Factiv B-complex 要九月中先有貨
酸我都只係買左aha/水陽酸masque/azelaic
但lactic acid應該係評價高得黎又唔會意見好不一嗰個

酸黎講最穩守應該都係dr wu杏仁酸 始終台灣製造嗰邊既氣候同地區因素會較貼切大部份港人膚質

Factiv都有隻含有pha既爽膚水

有冇moisturizer可以俾中東大油田用?
之前有人話k牌藍罐好用但k牌不了
雖然我無推介但想滅咗絲你舖癮
以前用過k牌oil free覺得唔太好用,用淨半盒攞嚟搽手爭同腳
咁絲打轉咗用咩?
我依家暫時用緊之前買落嘅sana豆乳
佢有款gel版我覺得唔lup 不過不失
等遲啲再睇吓買咩新嘢試
用PHA2+B5+ B-complex勁油
轉走B-complex就無事
等我試下b complex先thx
RP5 好用嗎?
會唔會太潤?
遲啲再買啦
對於有心買護膚品又有要求黎講
其實唔貴
當然如點學生哥/你對護膚品仲停留係韓國雜牌一百蚊內就有交易果啲就梗係覺得貴
唔想佢地太柒
但有無人真係用過 係咪真係好用到咁
叫人唔好買都希望有信服力啲
我都覺
B3應該唔會再回購
爽膚水同B5幾好用
窮撚學生買一支b3就冇咗280
見係黃店先捨得買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞