「護膚品」 一人一個推薦嘅護膚品

633 回覆
23 Like 5 Dislike
Lab series
有冇去眼紋既眼霜推薦
我覺得麻麻地
想問下你係點捽架?要捽幾分鐘?我捽完塊綿冇分別
我都係
係咪你本身角質唔厚
我試過用類似麗的好滑嗰款棉抹 係難少少抹到黃
用返厚身啲嗰款化妝棉好似work啲
我倒兩三下 大約5豪子左右
然後輕輕抹吓
有冇美白精華介紹
我好少會「捽」啲皮膚,
我用化妝棉大概倒濕一個五蚊銀大小,
好輕力咁抹咋,都冇話有黃色嘢走出嚟。

始終支嘢係軟化,唔係去角質層,
太用力捽反而好傷皮膚。

順手講埋好多人用洗面泡泡洗面都太大力,
特別男仔,十個我見九個半都冇耐性搓起啲泡就放落塊面度死捽爛捽
洗面奶係靠啲泡泡帶走你面上油脂污垢,
你主要係用手移動啲泡泡輕輕做按摩,
用力捽唔會乾淨咗,千祈唔好當塊面好似洗碗咁洗,
人類嘅肌膚好脆弱架咋
B3 用左好多支
B310 + NAG 你係全面搽定係某D位搽?
我見官網話要 "視乎情況取少量塗抹於面部出油、暗瘡及粉刺位置。"

想要支保濕精華, 怕B5 唔夠用
B3又好似唔係全面用?
咁樣一set買要幾錢
真係咁勁
其實我覺得c20個價都ok 出街食幾次飯都係度。最緊要有用 無用就幾十都覺得貴
有無平平地既家用機推介
你好油嘅可以全面用。

我就一般膚質,主要搽T字位,
隻手有多就捽一捽拍埋其他位置,
一樣都好乾爽

S100係我唯一一支未試過嘅產品,
我自己就HA3+B5就足夠,
如果你特別乾買咗S100,試完分享下,
我都幾好奇
爽膚水:PHA2 $165
乳液:B-Complex $250(官網話九月中先有貨)

https://factiv.hk/
我都想知 推
thanks
諗諗佢先
Beauty from nature嘅BC去痘去印精華 用咗一支啲印已經淡咗勁多 一直回購緊 香港本地牌子嚟 有暗瘡可以配埋佢個b6消痘凝膠用 搽完薄荷感超強超爽
見到佢哋出呢個Post諗起你,
可能解答到你嘅疑問

Dfs做緊85折 原價$2757兩枝 折完$2300左右 仲送好多sample 我銅鑼灣買送咗90ml神仙水+45g面霜+兩塊面膜 用銀聯俾錢仲會送$100 coupon 買滿$200就用得
Thanks for sharing!
想問下神仙水岩唔岩混合偏乾用
好想試下又先得有啲貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞