「護膚品」 一人一個推薦嘅護膚品

633 回覆
23 Like 5 Dislike
其實我都唔知自己咩膚質....我係有少少暗瘡嘅 岩岩開始用 但我用完冇刺痛感應該就繼續用得嘅
上網睇其他人話除咗敏感肌慎用 其他膚質都用得
覺得貴可以買佢75ml試試先啊 官網睇$550就買到
我覺得隻礦物防曬粉好啱我好貼面同均勻膚色 coverage 唔高但日常用已經好夠 而其他synergie嘅精華我就一般般

不過最正都係snow fox 藍睡蓮精華同hot stone mask都無限回購
無咩特別 用完唔會想回購
iherb?
想問下有冇咩product去暗瘡印印去得快
用完factiv少左好多口罩瘡最近想去下印
「護膚品」 一人一個推薦嘅護膚品
https://lih.kg/qsRBNCX
#188 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

其實前少少已經有
Sorry 唔該曬
我係巴打想請教下啲護膚問題
我應該係混合性肌膚(T字位出油,面乾) 成日洗完面用完爽膚水同moisture都仲係好繃緊嘅感覺,但塊面搽完啲野睇落好油,好膩,而且間唔時塊面仲會好癢

我係混合性偏乾?
用緊嘅護膚品唔岩我?(成套都係Lab series)
大家推薦嘅Factiv邊隻產品岩我?
有無人用 estee lauder ANR, 是唔是呃錢的
用左3枝56g既
皮膚乾搽上去當埋打底
秋冬我覺得抵用
用緊intense reset concentrate同synchronised recovery complex ll 唔覺得係呃錢 用完皮膚穩定好多
Beauty from nature BC去痘去印精化 親測用完兩個月痘印淡咗勁多 由化妝用埋遮瑕都難遮 到搽完粉底已遮70%
額頭呢排生咗勁多暗粒應該關clarins 藍色個枝乳液事
近排買左無印支敏感肌清爽版化妝水
都係倒落化妝棉抹全面
自我感覺真係皮膚冇咁敏感 用完舒服既
但係唔知點解額頭爆左啲紅色瘡 冇膿
係啲皮膚代謝緊所以爆啲底層污糟野出黎
定真係用完會爆瘡
有冇巴絲用過
有冇絲打用過台灣嘅23.5N同埋嘉丹妮爾 特別係D面膜可以分享下 見IG成日都有23.5N凍膜嘅廣告 好似幾正咁
某啲活性成份先會令皮膚purging(爆啲底層既污糟野出黎)
例如B3 酸類產品同維他命A醇
詳情可以去factiv ig睇下 我都係喺個度睇返黎
我唔係好清楚無印個枝爽膚水有冇呢啲成份
所以最好查下個成份
我覺得好好用係必需品嚟
塊面成日好乾
之前轉過會用clarins同kiehl’s 覺得冇佢咁保濕
回購過3,4次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞