「護膚品」 一人一個推薦嘅護膚品

633 回覆
23 Like 5 Dislike
C10 真係好勁 去印速度快到番唔到轉頭
收毛孔對我黎講 頭一枝有用 但之後就冇感覺(混乾肌)
同埋袪斑嘅話C10應該唔夠勁袪到
無錯有斑嘅話的確要用C20先夠強效
但我用C20 主要係用嚟去啲頑固暗瘡印同埋輕微凹凸洞的 唔誇張 14日已經去咗8,9成..
凹凸洞都有效?
有效 因為C20可以直落真皮層幫你做修復
但去到幾多成同埋去得幾快我覺得主要depends on兩樣嘢
1. 凹凸洞深淺
凹凸洞太深嘅我諗唔會幫你平復到肉眼見唔到嘅地步(要靠醫美)而且需時較長
但淺層嘅都幾快見效同埋效果好
2. 年齡
C20+年紀細啲自身修復能力好啲 膠原蛋白多啲 自然可以錦上添花
一開始就用c20嘅話會唔會好刺激?
定我應該要從c10開始用?
我有凹凸洞
我皮膚易敏感+唔穩定 一開始係C10開始用起 無敏感到
但C10對凹凸洞幫助唔大 當用嚟均勻膚色 去印 亮白 效果係幾好的
Budget 多可以由C10用起 等皮膚有個適應期 加埋測試下你皮膚受唔受到
同埋C20都成$800一支 萬一唔夾隻product嘅話8舊水就直接倒晒落海
想問下你係邊到買?
佢有分12ml同26ml,係咪買12ml會好d
人地話買26ml會未用完就已經氧化
thx
屋企樓下間萬寧 個人覺得12ml會好啲 如果淨係夜晚用已經夠兩個月多啲用量(in which呢個時間已經夠改善皮膚問題)
26ml如果唔係保存得好好嘅話的確未用晒就會氧化 尤其擺喺溫度變化較大嘅地方
正貨係要去櫃檯問sales
但佢會擺個包裝盒出嚟
btw C20已經好足夠解決絕大部份嘅皮膚問題 個人覺得C25單純只係噱頭嚟功效唔會話同C20差別好大
有無諗過sunday riley /
neo natural, 香港買好貴所以會上日本樂天買
主打天然唔刺激 用落有淡淡地既花香味 係好聞唔會攻鼻個隻
爽膚水serum lotion 由年頭開始計已經各用左超過4枝
個人覺得好好用 唔笠但又補到濕
平時護膚幾乎都用哂佢套野 (夜晚用洗面皂)+爽膚水+serum+lotion
(防曬唔太推 會泛白, 同埋我覺得有d 笠)
但如果價錢平d 同易買d就好
(上樂天買野會想一次過買多d 咁個運費會抵d 但又想慳錢唔好買咁多野次次補課都好糾結)
如果我暗瘡印多, 黑頭多,毛孔又大
係咪都係推薦Factiv好
利申:男 求介紹
只有神仙水係必備
但敏感肌既話就唔建議用
無用開Factiv (雖然都想試下買嚟用)
但建議你平時做下深層清潔 同埋要搽收縮水,即係爽膚水~~
食嘢都清淡啲~~~
唔該哂絲打
唔好用 用到額頭生粒粒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞