「護膚品」 一人一個推薦嘅護膚品

633 回覆
23 Like 5 Dislike
係囉
我都有諗過入手b-complex 但有啲人又話會好笠
我最多三樣嘢。

Cream 嘅話, 問下佢買爽膚 精油可唔可以送啲cream 試用裝俾你我估應該得

上次我買完佢都送咗兩包俾我
個routine係factiv教嘅 佢地話ok
因為而家每晚都開冷氣瞓 所以唔會覺得油/笠
反正第二朝出少咗油
我B310+NAG只會搽易出油位eg. 額頭 鼻位
每個step隔至少3分鐘 等佢吸收哂先

btw b complex日頭搽完如果覺得笠 可以試下用tissue輕輕印一印 將多餘油脂印走
有時唔出街喺屋企又冇開冷氣 就會咁做
原來仲要隔3分鐘
我已經唔心急 但都搞好耐咁
中間啲時間又唔想掂到其他野
張卡過左截數日就買factiv 樓上係咁推 燒著左
嗰3 分鐘用導入機, 啲時間好快過
留名

Haba G Lotion+油
如果有一日停產應該會生無可戀
試下factiv 又平又好用, 都係有角鯊烯
我用粉紅色樽嗰隻角鯊烯 加左Q10抗衰老

一直想試factiv B5不過啲護膚品仲有好多未拆總有一日會試到factiv嘅
包你話好用
呃錢 你睇吓佢d黑歷史
已落單factiv
本身都想買但想用埋現有既野先
但俾你哋燒到

C10以前用過會拮 依家皮膚穩定左又心思思想再試

有咩黑歷史?見好似好好用咁
[勿助長代購勿提L'Oréal Group & Shiseido Group 第一頁有懶人包]化妝護膚討論區#122
https://lih.kg/2167865

另外可以睇Facebook group
I deserve good skin 成班苦主轉會
話佢偽黃 呃錢食水深 上網買大把貨
話保護動物但買🐊手袋
同埋inuf d 貨
有啲同skin need d貨其實係一樣 換個包裝扮貴野
SK ii洗面 + 神仙水
Ezskin 玻尿酸 gel / Factiv HA3+B5
Factiv C3P1 cream
Cerave eye cream

信我買完上面呢堆真係番唔到轉頭好用到痴線

Factiv幾時先出 eye cream
其實本來想買sk2 但成日聽人講話好多酒精成份
有冇人試過mtm既野?想試佢既deep clean唔知好唔好用
Tunemakers 好好用,我本身好多暗瘡同粒粒,之後爽膚水早上用甘草,夜晚用AHA,額頭粒粒冇咗好多,而且塊面都穩定好多冇咁易生暗瘡。

佢仲有好多唔同既原液(類似精華?),暫時用過薏仁1個月,塊面係明顯白咗。同埋用A醇,隻眼d紋冇咁易出黎。之後打算買甘草,睇吓可唔可以整走曬d粒粒去。

但係有個問題,係佢d原液吸收得太快,要用量好多先查得到成塊面,但佢價錢都唔係話好平,平均$150/10ml。

同埋我見上面有人話好台灣好日子買,但好日子成日都缺貨,同埋計埋連費唔算平好多。其實香港都有2間日本代購有賣而d貨都好齊:Thiswxx 同 sakxxxstation ,可以去睇睇。同埋@cosxx 都有,不過都係唔齊款同成日缺貨。
佢個洗面同神仙水冇酒精

上星期買左枝factiv pha2
遲下神仙水用晒試下用佢 兩枝都係去角質但係pha2平10倍
pha2好好用呀
我用左試用裝覺得essence好用
想買埋其他黎試
想知道絲打本身係咪敏感肌
你用PHA2有冇話刺激性好大?
唔係敏感肌呀
PHA2 比一般有酸性嘅溫和啲
之前無缺貨架
係我推左好日子之後 多人買
加埋疫情 客服話返唔到貨
單支原液係香港買分分鐘仲平
但佢有套裝就好抵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞