「護膚品」 一人一個推薦嘅護膚品

633 回覆
23 Like 5 Dislike
冇呀
我都係硬食專櫃價....
第一次聽呢個brand, 又要做下功課先
dfs做緊買滿15000有6折
如果唔介意搵代購 或者你可以買夠15000
其實都幾抵
搵代購成日都覺得唔穩陣
自己又買唔到15000
所以一陣都好傻豬咁去專櫃買.....
成日都驚買到唔知咩貨爛面就死得
可否分享代購IG啊
Hkairport shop信得過㗎
佢耐唔耐都會有啲九折優惠
其實sasa果d貨係咪信唔過
我自己就唔會買
我都係繼續捱貴貨算
Btw 你有冇用sk2果rna cream
就用完又要買
好耐之前用過sample
你都推薦俾油肌?
你係普通嗰隻cream定係airylotion
想問下有冇油肌 既防曬推薦?
我係混合肌膚 即係t字位會油 面會乾 基本其實係內乾外油 加上有黑頭暗粒油脂粒少 暗瘡就少
不過最大問題係好容易敏感 所以揀親product都好小心 亦唔會用太厚重既
一般大家常見既我用都會敏感 Kiehl's啊aesop啊glamgrow等等

但係albion健康水 ipsa 鎏金水加去角質面膜真係唔錯 毛孔細緻左 有消到少少油脂粒
而origins 菇水系列 就真係幫到我維持穩定 慢慢咁養緊皮膚 大爆油脂粒同皮膚敏感都少左好多 亦都可以令到我容易吸收到後續既護膚品

如果唔睇價錢 其實自己用過一段時間既lamer 真心貴有貴既價值 係做到曬上面講既功效 皮膚好唔掂既時候 好快可以急救到 仲會有光澤感 素顏狀態都好好 不過價錢對學生係真係幾貴

Btw 本身我自己有少少內分泌失調 一直都有睇中醫調理 所依都有少少幫助既
我都係ig打dfs代購 隨意搵一間
我見有啲寫明可以dfs門口交易 個啲應該可信啲
airy果隻
試過咁多隻真係得佢夏天都可以用
依家年紀大左唔用cream or lotion真係唔掂
最緊要係用完唔會爆粒粒同瘡
Sasa話就係水貨 但有人話過都係溝貨賣我就唔夠膽買
好耐冇入過去但就成日見人話平好多
真係咁好d專櫃執晒啦
一樣係混油
我用菇水會敏感 成面紅晒
我係勁少敏感嘅人嚟 唯一敏感就係佢
Kiehls金盞花對我又係一啲用都冇
買咗支Estee launder櫻花水試 希望好用
我成日覺得estee lauder d野唔岩偏油肌用
我用親都岀事
Estee launder好油... 同埋覺得比較適合年紀大少少既人用

金盞花我一搽面即刻紅曬

可能你真係對佢草本有敏感都唔定 我好容易敏感 特別係歐美牌子 所以個陣都擔心 但係菇水反而無事
Cerave我同我幾個朋友用都覺得幾有刺痛感
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞