「護膚品」 一人一個推薦嘅護膚品

633 回覆
23 Like 5 Dislike
我反而初初用HA3+B5有小小紅,
用咗兩星期左右習慣咗就冇再紅

乳液暫時未見有試用裝,
反而HA3+B5有,
三包放咗喺屋企都冇用過。
(其實應該仲有好幾包但唔知飛咗去邊

如果有絲打想要晒三包嚟試再留TG聯絡。
覺得B310 冇乜控油效果
可能係唔同膚質

請問邊支?
惟有繼續試下其他品牌

我都喺唔同牌子浮浮沉沉咗好多年,
洗過好多冤枉錢(屌啲韓國牌子貴到仆街),
咁啱黃色經濟圈先識Factiv
粉紅色個支滲透乳呀
想問下男人既話有無邊隻推薦

多油多黑頭,唔知點搞
paula's choice大地洗面
Fresh 玫瑰化妝水

只冇呢兩樣長期用
Factiv又黃又真係幾好用嘅
基本上都唔會痴笠笠or有擦膠碎
但太貴
但值得回購
filorga d野無得輸
對比返韓國品牌或者櫃枱品牌真心唔算貴了,
成日買啲六七百蚊嘅返去但得個香字又唔好用
(永遠都話女仔錢真心好賺)
以前有撞啱一隻韓國品牌好用,
用咗一季突然間成個Brand消失咗咁
所以我都好明點解大家比較鍾意買大牌子,
因為用慣嘅嘢用用下冇得用真心好困擾

Btw
可以Follow佢哋Facebook,都更新幾多護膚知識
https://m.facebook.com/factiv.hk/
要視乎你既用量啊
我自己除左Toner係用得快啲之外
我估計依家用緊既精華同乳液最少可以用到兩個月
因為我唔鐘意笠痴痴既感覺 所以無跟佢既份量黎用
mi ming mart好多護膚品都好好用,synergie、snow fox果d我買完又買
同意 其實佢真心唔算貴 佢又唔駛買好多野先包郵
$200左右都有一枝serum
我唔係每次用一pump同埋暫時淨係夜晚用
應該都可以用到幾個月
遲啲入手埋枝pha2 用到我就黎變Factiv打手
想知mi ming mart有咩好用有興趣
有冇人用過佢隻礦物防曬粉?
sorry無買過佢化妝品
買過好同用緊既有synergie vitamin A B, snow fox 熱石mask, synergie detox 泥, ceramiracle first light

搽手有支heidi’s好細支既野好掂,吱勁多跟住戴手套訓個效果係勁過用多一倍jurlique個效果
Lush
薄荷磨砂mask 去黑頭去角質
eau roma water 保濕鎮靜
藍苺fresh mask 美白保濕
檸檬fresh mask 清爽保濕去角質
以前用過,其實佢啲野一般⋯⋯
搵條女
送咗未, 想要
本身混合偏油 都想試Factiv...但入咗Yves Rocher...下一round再試先
SORRY 送咗了
枝精華每次半泵,大概夠用2~3個月
乳液我嫌佢笠,買完到而家,偶然先搽下,成半年都未用完
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞