[台服]黑色沙漠集中討論區 #20 仆街中伏

1001 回覆
2 Like 6 Dislike
唔講以為本經書加500%添

利申 同樓上屌50%書條友講

表達個人意見,有正有反每人唔同
成熟d 啦
想問下依家買買邊隻包好?

初入坑買最平,覺得OK可以補差價升級

爬左陣文,上面d人屌咩50%係咩事

隻game pvp條件中lv 佔既份量唔少
咁既話升lv 就好啦
但到後期升lv 既效率非常低,而隻game又唔係副本game
結果就要爭練功地去到日農夜農
就算官方出左個+50%,結果可以充分利用既人唔多
參與到既人,多左經驗但又多左人去農,計落條數有無多到都成疑
參與唔到既人,可能本身都唔會買添
有人會覺得無影響 有人會覺得個差距擴大
而好根本既問題就係隻game 有咁農既要素
打隻game 都想休閒下,結果你唔好話要做最top,要見得人,就多少都要農
有人會話你要強就要付出架啦,但係要咁農法係咪合理,本來係咪可以多d 空餘做農怪以外既事呢

咁計法白樹都要屌埋
抽多幾次黑商,採多幾次集
玩到40lv開左生活任務黎玩,生活任務又多又繁瑣,玩到好混亂
有冇人可以俾下建議點繼續玩
玩到40lv開左生活任務黎玩,生活任務又多又繁瑣,玩到好混亂

生活=貢獻值
開據點 勞工種穀物 整啤酒拎貢獻副產物
有貢獻就自然玩乜都得

btw有啲材料東邊梅迪亞先有

咁既話升lv 就好啦
但到後期升lv 既效率非常低,而隻game又唔係副本game
打隻game 都想休閒下,結果你唔好話要做最top,要見得人,就多少都要農
有人會話你要強就要付出架啦,但係要咁農法係咪合理,本來係咪可以多d 空餘做農怪以外既事呢

咁計法白樹都要屌埋

本野平到咁
除返一日5蚊都唔洗叫p2w
大佬 你話白機p2w都講得通

咁既話升lv 就好啦

咁計法白樹都要屌埋

本野平到咁
大佬 你話白樹p2w都講得通

成熟d 啦

有正有反
咁我唔駁得佢?
講到一本野就可以搞到100lv咁
成熟啲啦你
唔洗上網話人幼稚黎抬高自己既

咁計法白樹都要屌埋

本野平到咁
[/quote]
巴打話p2w其實又唔錯得哂
唔好計個價錢多少
的確係俾左錢既比無俾錢既得到優勢
有人會覺得有差距,有人覺得差唔多
OLG又好手機game其實都好普遍,亦都合理
但黑沙既話食相有D差

成熟d 啦

有正有反
咁我唔駁得佢?
講到一本野就可以搞到100lv咁
成熟啲啦你
唔洗上網話人幼稚黎抬高自己既

sorry囉

咁計法白樹都要屌埋

本野平到咁

唔好計個價錢多少
但黑沙既話食相有D差[/quote]
手機GAME食相仲差 你1個月唔課返幾千點衝活動點收集限定SSR
今日卡爾精彩

咁計法白樹都要屌埋

本野平到咁

唔好計個價錢多少
但黑沙既話食相有D差

手機GAME食相仲差 你1個月唔課返幾千點衝活動點收集限定SSR

手機game根本係遊戲界既毒瘤
個市場都飽和啦,仲一堆粗製濫造既係咁出
近年好多手機game幾個月就執,根本未完成既都照出

咁計法白樹都要屌埋

本野平到咁

唔好計個價錢多少
但黑沙既話食相有D差

手機game根本係遊戲界既毒瘤
個市場都飽和啦,仲一堆粗製濫造既係咁出
近年好多手機game幾個月就執,根本未完成既都照出

主要係手機game開發成本低, 幾個月已經賺夠, 而開發幾個月嘅內容又可以好快好易, 咁出好多幾個月就執嘅game囉, olg都有呢d game, 睇下專出垃圾嘅傳奇網絡就係咁玩
掃左兩個公會
因為新出個50%經驗,game已棄
但都係手痕上巴哈睇下有冇花生食
點知有咁大粒花生,仲搞到要報警
就算唔玩隻game,得閒食下花生都幾正

棄game永遠一大堆理由

原來你做事唔洗理由

50%經咁少事就足以令你棄

本身隻game個遊戲性已經夠垃圾
農怪無聊,生活基本係挂機
打機好似番工咁撚樣
劇情,互動(合作)元素,探索元素,任務設計,代入感冇一樣係合格嘅
係想打下據點戰,搵番當年玩三國志online嘅感覺先繼續玩

自己又比人地遲幾個月玩
如果早玩,可以邊升面板邊打據點戰
但係遲玩,要辛苦追上據點戰個面板,亦都少左據點戰嘅樂趣

50%,可以睇出好多問題
首先,唔同玩家嘅距離
本來隻game開新版開得已經好快
50%將本來已經遠嘅距離拉得越遠
遲玩嘅玩家,冇時間嘅玩家
生活玩家,無課金玩家,全部被拉開

如果等級上限係低嘅(58 .etc)
出呢樣野冇乜問題,甚至係拉近玩家距離
但依家個上限,完全係拉開玩家距離
根本pay to win

同埋隻game半年都冇
就整D咁嘅野,官方似炒短線

隻game基本上升到60 或 61已經到頂咁滯
長遠黎睇等級既差距只會愈黎愈細
你要咁執著係短期內俾人拉開
究竟係隻game既官方想炒短線
定你自已睇既野太過短?

即使50%經無出
你口中所講既遲玩 無時間 生活 無課金玩家
你就會追到班一日玩十幾個鐘爆肝去升lv既玩家?

依家台服咁既人流 官方唔開沙漠去分散人流
全部正係集中係so散 海盜
你連刷怪既點都無

正評 評論
有幾多人係屌完之後棄左game 而唔係繼續係game入面做狗

只係想睇下有幾多人棄左非引戰
新手點賺錢好 20lv 女忍
見啲人話釣魚掛機
但我掛係到啲魚唔識自己上釣
點都要我㩒一下space
而家最常係路邊見野就採集下 掘下石仔
但好似賺唔到錢
有幾多人係屌完之後棄左game 而唔係繼續係game入面做狗

Hi

有屌官方開更新但無棄驚
利申: 盡力追進度的小玩家

我都有屌官方唔開放 女僕交配系統同唔出比堅尼女僕

Hi

杰巴 我依加做緊你之前做既野 刷錢 爆裝 刷錢 爆裝 不過我係掛生活 唔刷怪

生活=貢獻值
開據點 勞工種穀物 整啤酒拎貢獻副產物
有貢獻就自然玩乜都得

btw有啲材料東邊梅迪亞先有

我有110貢獻,都係用黎開據點 買屋,有冇其他用途
但勞工做嘢賺d材料可以點用我儲埋一大堆擺喺倉

Hi

杰巴 我依加做緊你之前做既野 刷錢 爆裝 刷錢 爆裝 不過我係掛生活 唔刷怪

我都一樣 無刷怪
搞鍊金同納貢賺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞