[台服]黑色沙漠集中討論區 #20 仆街中伏

1001 回覆
2 Like 6 Dislike
因為新出個50%經驗,game已棄
但都係手痕上巴哈睇下有冇花生食
點知有咁大粒花生,仲搞到要報警
就算唔玩隻game,得閒食下花生都幾正

棄game永遠一大堆理由

原來你做事唔洗理由

50%經咁少事就足以令你棄

本身隻game個遊戲性已經夠垃圾
農怪無聊,生活基本係挂機
打機好似番工咁撚樣
劇情,互動(合作)元素,探索元素,任務設計,代入感冇一樣係合格嘅
係想打下據點戰,搵番當年玩三國志online嘅感覺先繼續玩

自己又比人地遲幾個月玩
如果早玩,可以邊升面板邊打據點戰
但係遲玩,要辛苦追上據點戰個面板,亦都少左據點戰嘅樂趣

50%,可以睇出好多問題
首先,唔同玩家嘅距離
本來隻game開新版開得已經好快
50%將本來已經遠嘅距離拉得越遠
遲玩嘅玩家,冇時間嘅玩家
生活玩家,無課金玩家,全部被拉開

如果等級上限係低嘅(58 .etc)
出呢樣野冇乜問題,甚至係拉近玩家距離
但依家個上限,完全係拉開玩家距離
根本pay to win

同埋隻game半年都冇
就整D咁嘅野,官方似炒短線
點解出50%會咁大反應

我覺得ok wo, 起碼可以快d升到56 覺醒門檻

利申 剛剛54

原來你做事唔洗理由

打機好似番工咁撚樣
劇情,互動(合作)元素,探索元素,任務設計,代入感冇一樣係合格嘅

自己又比人地遲幾個月玩

首先,唔同玩家嘅距離

同埋隻game半年都冇

隻game基本上升到60 或 61已經到頂咁滯
長遠黎睇等級既差距只會愈黎愈細
你要咁執著係短期內俾人拉開
究竟係隻game既官方想炒短線
定你自已睇既野太過短?

即使50%經無出
你口中所講既遲玩 無時間 生活 無課金玩家
你就會追到班一日玩十幾個鐘爆肝去升lv既玩家?

依家台服咁既人流 官方唔開沙漠去分散人流
全部正係集中係so散 海盜
你連刷怪既點都無

原來你做事唔洗理由

打機好似番工咁撚樣

自己又比人地遲幾個月玩

首先,唔同玩家嘅距離

同埋隻game半年都冇

踩得咁厲害
整人樣同有D美景都算可取既
黑沙本來既優點好易令人忽略
缺點就自己走去放大佢...

生活=掛機e點其實可以好似釣魚咁,個人在線加D控制既話比掛網獲得更多,就好似D idle game好多都會有咁既系統
太農既問題一直都無解決,要人一直做重覆無技術性既野根本無意義,浪費時間又少互動,我玩POE農地圖起碼都有modify每次打都有D唔同

佢出個50%戰鬥經無疑係想個人均消費提升(唔計極端壕),但係同白樹唔同,農怪又有場地限制,結果就好可笑地,要人出錢又出力,個個爭住去做農夫
新手 女忍 應該用咩防裝?

50lv但只有25防
未開醒覺個個都60lv
咁開左醒覺其實除左pvp真係無乜野玩
有冇巴打唔會升40USD Package
我可以免費幫你升 但係1000珍珠歸我
你有馬笛時裝用 我有珍珠洗
一家便宜兩家著
https://t.me/blackdesertraven
等級差距真係咁大?
有冇巴打唔會升40USD Package
我可以免費幫你升 但係1000珍珠歸我
你有馬笛時裝用 我有珍珠洗
一家便宜兩家著
https://t.me/blackdesertraven

為左平10usd搞咁多野
搵平my card買咪又係差唔多
等級差距真係咁大?

飾品差距+1大唔大?

想知差距係咪咁大可以訪問下日夜農班人
我覺得好少差距,難以理解為左咁少既差距點解要咁樣農法
唔係玩緊遊戲而係俾遊戲玩緊
等級差距真係咁大?

飾品差距+1大唔大?

好似關技能點事

利申掛馬 目標係八代
等級差距真係咁大?

飾品差距+1大唔大?

好似關技能點事

利申掛馬 目標係八代

睇下d覺醒技能賠率1lv差幾遠
等級差距真係咁大?

飾品差距+1大唔大?

好似關技能點事

利申掛馬 目標係八代

係關覺醒技技能等級事
就算練到夠等級只要lv無上限班人都唔會收手
等級差距真係咁大?

飾品差距+1大唔大?

好似關技能點事

利申掛馬 目標係八代

係關覺醒技技能等級事

62 63 超英趕美
等級差距真係咁大?

飾品差距+1大唔大?

好似關技能點事

利申掛馬 目標係八代

係關覺醒技技能等級事

62 63 超英趕美

http://smitedatamining.com/black-desert-online-exp-table-charts/
俾少少數據參巧
60lv後每lv經驗多1倍
農到走火入魔班人眼中,以後經驗buff開放更多既時候感覺上只係再升多次上個lv咁
佢活動50% 有冇得同戰鬥書疊
食定花生先

有,咒文書以外都會疊,不過煉金組隊版同普通版唔會疊
以後仲會有個金鐘咁既商城道具,估計會賣400珍珠
效果係1個鐘頭內頻道全體玩家戰鬥經驗+100%
我好期待台版開會係點

我好期待台版開會係點

某分流爆ser(飽和)

我好期待台版開會係點

某分流爆ser(飽和)

會好似拍賣貴野咁全體公告,仲會講明邊個頻道邊個公會既玩家用左個金鐘
可以想像台服會點樣

我好期待台版開會係點

某分流爆ser(飽和)

會好似拍賣貴野咁全體公告,仲會講明邊個頻道邊個公會既玩家用左個金鐘
可以想像台服會點樣

普渡眾生
等級差距真係咁大?

飾品差距+1大唔大?

不斷刷怪唔止係單單為升呢
而我就係為左刷錢先去農怪
去到後期飾品嘅差異先係最大
到後期,要升一點攻擊已經好難

講緊AP250up?
休閒玩係咪買最平個個包就夠?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞