[台服]黑色沙漠集中討論區 #20 仆街中伏

1001 回覆
2 Like 6 Dislike

點解你可以無視寵物/時裝/顏色/家具 依d商城物品,寵物合4代黑起上黎使唔少錢,顏色又係,家具分數頭3位果d都係用商城家具堆出黎,又係唔少錢,你一野就否定晒買依堆野嘅休閒玩家

另外有人話開紅唔公平咩

咁而家係討論緊開紅問題,提休閒玩家做乜尻

我係休閒玩家,我琴晚搬蛋比人開紅,跟住上黎呻,然後就有人開始討論開紅問題,我諗唔多唔少關事掛

俾人開紅3個方法
1靠自己變勁打返人(瘋狂農/課金換錢)
2吹雞叫公會幫拖(公會戰)
3上巴哈取暖

你休閒玩家課左一堆時裝寵物乜柒物柒預左係對你戰鬥冇任何幫助
俾人殺有乜好怨?

打緊怪俾人開紅冇所謂, 但係採緊集開我紅真係唔知想點

我就係呻依一點

好簡單,批評開紅,個問題一定係被開紅既人身上

某程度上佢又講得無錯,強化自己避免比人殺死,但我鐘意按自己時間步伐慢慢黎,可能因為咁,我玩黑沙玩得幾舒服

你強化要可以着緊採集服都夠人打
喂喂又有人講唔想比人殺就開50以下,唔覺得好反智咩

有咩問題,依個遊戲設定可以避免開紅機制

咁你第時有咩事都唔好怪人, 神design左個世界係你會病會死, 政府想點就點, 出事俾黑警打都係呢個世界嘅設定

咁你第時有咩事都唔好怪人, 神design左個世界係你會病會死, 政府想點就點, 出事俾黑警打都係呢個世界嘅設定

拉埋現實世界黎講 雖然有相似地方 但係點可以相提並論
定係我真心左

定係我真心左

拎埋生物界既生老病死階段黎類比 邊夠你玩
條友係咪傻架 ? 我hea 玩都有450攻防 一切睇運 運大於錢
條友係咪傻架 ? 我hea 玩都有450攻防 一切睇運 運大於錢

我信運 一次就真三魔女 35層上

1 億都上唔到1隻真3紅珊瑚介子
反而真3紅珊瑚耳環2隻1 take 過

巴唔乜+15層直上真三
話時話黑石防具除左拍賣所,係咪自己整就抵

巴唔乜+15層直上真三

我爆完兩隻真2紅戒後有陰影,除左腰帶真2其他唔敢升住,無錢

打出黎好過自己整

打出黎好過自己整

買球刷

打出黎好過自己整

買球刷

買球刷黑石平過(唔計月餅)就咁買黑石?

定係我真心左

我試過起碼五次係劈緊木俾人開紅, 有幾次係俾廢西打連我套採集裝都秒我唔倒, 俾我換番裝反殺, 但係大佬呀唔係個個都咁廢連㗎, 正常人都可以秒我啦, 採集緊果時真係唔關裝好定唔好事, 俾你+5採集服都會俾人秒

定係我真心左

我試過起碼五次係劈緊木俾人開紅, 有幾次係俾廢西打連我套採集裝都秒我唔倒, 俾我換番裝反殺, 但係大佬呀唔係個個都咁廢連㗎, 正常人都可以秒我啦, 採集緊果時真係唔關裝好定唔好事, 俾你+5採集服都會俾人秒

公會三階 + 套餐兩階
full gear 引人開紅
想問下lv開始高,武器方面點算好? 仲用緊一開始做任送果啲 係咪要去交易所買把刀 好貴那有錢

好簡單,批評開紅,個問題一定係被開紅既人身上

問題唔係被開紅既人身上
而係俾人殺死之後怪呢遊戲機制怪社會風氣既人身上only

好地地大家都係玩隻GAME點解要攪到人 巴打都係參與活動搬隻蛋就俾人P死,而家反而係巴打唔夠強,唔開50lv以下既人有錯
唔係話太熟都叫做巴打,點解同理心都無

問題唔係被開紅既人身上(=個位巴打)
而係俾人殺死之後怪呢遊戲機制怪社會風氣既人身上only(=閣下)

又關我事?一直講緊巴打俾人殺個問題
你有無睇清楚其他人點樣講?有人話佢唔開50LV以下有人話佢弱俾人殺好去呻定怨之類
而更根本既問題就係出係搗亂既人身上

開紅唔開紅我無反對,只係好多時要適可而止,唔好做得過份

咁隻game既setting係咁 無人話被開紅個人有錯
有心搗亂阻你拎蛋你又可以點? 呢個唔係咩風氣問題係人既問題啦
D人懶得上山拎又有傾向咪開紅殺個就手既 你吹佢唔漲 佢都有被路人圍既風險同扣傾向既懲罰
咁係咪好多人專登PVP搶人粒蛋?我睇唔出呢個係"風氣"囉
你計埋野外PVP開紅搶場個堆我無野講啦 個程度都唔同
你有D潛質可以去巴哈傳教 教下台仔係pvp遊戲要大家和平共存 開紅之前要照顧人地感受

你好鍾意腦補
要計既話都係計其他巴打講既伐木同掛馬

野外搶場就係關我之前講既LV上限事
遊戲設定問題係好大既因素
你自己諗下有個上限係可以減少幾多紛爭

設定係咁,窮人含撚

唯有學大家咁棄game
因為新出個50%經驗,game已棄
但都係手痕上巴哈睇下有冇花生食
點知有咁大粒花生,仲搞到要報警
就算唔玩隻game,得閒食下花生都幾正

棄game永遠一大堆理由

原來你做事唔洗理由

原來你做事唔洗理由

台灣都有報驚撚
有大陸人有香港人報黎有鬼用咩
比我都當佢地狗咁撚

原來你做事唔洗理由

台灣都有報驚撚
有大陸人有香港人報黎有鬼用咩
比我都當佢地狗咁撚

台灣先多E類網上事件攪到報警
網上鬧人都可能會俾人告公然侮辱罪/誹謗罪
不過如果對方唔係台灣既就

原來你做事唔洗理由

50%經咁少事就足以令你棄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞