[台服]黑色沙漠集中討論區 #20 仆街中伏

1001 回覆
2 Like 6 Dislike
Sorry係街食緊野 有冇巴打幫我po 開頭個篇
或者我返黎再補返

連登黑色沙漠集中討論區#18

入正題之前,而家想加入連登公會可以直接上Google doc摷
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1JMsITciJ2lzPamMf8yiMsyortFkExFkZhdvfEa61WfI/edit#gid=0

黑色沙漠係概括左唔同傳統遊戲元素嘅online game。特色由一般長期打怪去到PVP,規模大到係game俾人恰都可以拖成對公會去覆桌。輕鬆休閒咁玩,平時可以去下掛機釣魚,有時間可以遊山玩水睇風景,撚馬到後期撚大笨象,採集,到沙漠同公海開埋,大把野有得玩。
直到二月中已經有14個屬於連登嘅公會

暫時開放左嘅職業有:
戰士,女巫,巫師,狂戰士,遊俠,馴獸師,魔女,女武神,武士,梅花,忍者

#1 Q&A
#2 連登公會列表
#3 實用網站

最後回覆者出新POST
1.
Q: 隻game係唔係免費?
A: 唔係,買斷制,即係要俾1次錢。現時有3個價分別為USD 10, USD 32, USD 80。

2.
Q: 港台服? 多唔多人玩?
A: 呢個係國際服(冇封地區IP), 但主要都係港台人玩,目前連登已經有14個公會。

3.
Q: 入面D產包有咩唔同

產品內容有咩可以去以下官方LINK 睇,不過簡略講少少有咩用
http://payment.blackdesert.com.tw/Pay/Package

角色欄位擴張一格券 — 可以開多個角色, 唔係就要買點
價值禮包(30日) — 好有用。倉同背包會多16格,交易所20% 稅少抽。
艾爾利恩之淚11個 — 用黎原地復活,俾怪打死唔扣經驗
專業勞工契約包強力工人 —  有用
5世代馬 — 暫時黎講6代最高,野馬都幾搶手
選擇寵物1隻 — 主要用黎幫手執野,有技能
[活動]未知的染料箱10個 — 基本上你有價值禮包就可以唔駛理呢舊
[活動]銀刺繡生活服裝交換券— 一套幫你提升生活技能嘅衫但係開始量產

200珍珠 — 寵都買唔到 80usd包送1400 好駛好用

買錯左可升級 試玩可以買10usd 再決定升唔升

Q: 遊戲有咩玩?
A: 你鍾意點玩都。PVP, PVE,公會戰,攻城戰…

大量生活經營
買樓(係香港買唔起, 係GAME 度你可以)
田地;勞工;採集;加工
煉金;料理;馴養;貿易
狩獵;地下貿易;釣魚

5.
Q: 點樣俾錢買GAME?
A: 用 PayPal 或 Mycard +VPN (TW)

BY 巴打(去OK買master gift card比錢啦,vpn都唔洗)
詳細自行google
公會list 錯哂 費時貼 等啲公會自己改

唔緊要,尋晚t5+t3 中左t6q
OK

其實得閒可以捕住馬市場,見到30lv就買,無交配次數都唔緊要,存夠男同女岩色碼就交換
仲快過你練一隻 不過好晒精神望住咁解

其實得閒可以捕住馬市場,見到30lv就買,無交配次數都唔緊要,存夠男同女岩色碼就交換

一陣d人又搶馬

馬真係咁難配
利申:新手未玩過

一陣d人又搶馬

不嬲都係搶架啦
公會list 錯哂 費時貼 等啲公會自己改

我都覺係時候要轉一轉個template

馬真係咁難配

交配唔難 練馬先煩
搶1001 仲咁串話唔會開post
新手 30lv 有7百萬 應該做咩

一陣d人又搶馬

不嬲都係搶架啦

唔夠錢買唔到,都當我買左一次
兔仔真係幾易出戰鬥%
養左4隻1世代升到10lv
3隻戰鬥%,1隻幸運+1
新手 30lv 有7百萬 應該做咩

繼續升呢/玩下生活
兔仔真係幾易出戰鬥%

課課課

一陣d人又搶馬

不嬲都係搶架啦

馬真係咁難配

交配唔難 練馬先煩

一得閒就掛馬
兔仔真係幾易出戰鬥%

課課課

不要引誘我課金
兔仔真係幾易出戰鬥%

買左8隻先出到一隻3代戰鬥
兔仔真係幾易出戰鬥%

課課課

不要引誘我課金

寵物洗得幾多錢
慢慢升到10lv再合慳到好多,易合高世代又可以出技能先
而家有寵物命令令隻寵餓快D,餓快D就升快D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞