[台服]黑色沙漠集中討論區 #20 仆街中伏

1001 回覆
2 Like 6 Dislike

點解你可以無視寵物/時裝/顏色/家具 依d商城物品,寵物合4代黑起上黎使唔少錢,顏色又係,家具分數頭3位果d都係用商城家具堆出黎,又係唔少錢,你一野就否定晒買依堆野嘅休閒玩家

另外有人話開紅唔公平咩

咁而家係討論緊開紅問題,提休閒玩家做乜尻

我係休閒玩家,我琴晚搬蛋比人開紅,跟住上黎呻,然後就有人開始討論開紅問題,我諗唔多唔少關事掛

俾人開紅3個方法
1靠自己變勁打返人(瘋狂農/課金換錢)
2吹雞叫公會幫拖(公會戰)
3上巴哈取暖

你休閒玩家課左一堆時裝寵物乜柒物柒預左係對你戰鬥冇任何幫助
俾人殺有乜好怨?

打緊怪俾人開紅冇所謂, 但係採緊集開我紅真係唔知想點

我就係呻依一點

好簡單,批評開紅,個問題一定係被開紅既人身上

問題唔係被開紅既人身上
而係俾人殺死之後怪呢遊戲機制怪社會風氣既人身上only

好地地大家都係玩隻GAME點解要攪到人 巴打都係參與活動搬隻蛋就俾人P死,而家反而係巴打唔夠強,唔開50lv以下既人有錯
唔係話太熟都叫做巴打,點解同理心都無

問題唔係被開紅既人身上(=個位巴打)
而係俾人殺死之後怪呢遊戲機制怪社會風氣既人身上only(=閣下)

又關我事?一直講緊巴打俾人殺個問題
你有無睇清楚其他人點樣講?有人話佢唔開50LV以下有人話佢弱俾人殺好去呻定怨之類
而更根本既問題就係出係搗亂既人身上

開紅唔開紅我無反對,只係好多時要適可而止,唔好做得過份

咁隻game既setting係咁 無人話被開紅個人有錯
有心搗亂阻你拎蛋你又可以點? 呢個唔係咩風氣問題係人既問題啦
D人懶得上山拎又有傾向咪開紅殺個就手既 你吹佢唔漲 佢都有被路人圍既風險同扣傾向既懲罰
咁係咪好多人專登PVP搶人粒蛋?我睇唔出呢個係"風氣"囉
你計埋野外PVP開紅搶場個堆我無野講啦 個程度都唔同
你有D潛質可以去巴哈傳教 教下台仔係pvp遊戲要大家和平共存 開紅之前要照顧人地感受

點解你可以無視寵物/時裝/顏色/家具 依d商城物品,寵物合4代黑起上黎使唔少錢,顏色又係,家具分數頭3位果d都係用商城家具堆出黎,又係唔少錢,你一野就否定晒買依堆野嘅休閒玩家

另外有人話開紅唔公平咩

我係休閒玩家,我琴晚搬蛋比人開紅,跟住上黎呻,然後就有人開始討論開紅問題,我諗唔多唔少關事掛

俾人開紅3個方法
3上巴哈取暖

俾人殺有乜好怨?

我就係呻依一點

問題唔係被開紅既人身上

好地地大家都係玩隻GAME點解要攪到人 巴打都係參與活動搬隻蛋就俾人P死,而家反而係巴打唔夠強,唔開50lv以下既人有錯

而係俾人殺死之後怪呢遊戲機制怪社會風氣既人身上only(=閣下)

你有無睇清楚其他人點樣講?有人話佢唔開50LV以下有人話佢弱俾人殺好去呻定怨之類

有心搗亂阻你拎蛋你又可以點? 呢個唔係咩風氣問題係人既問題啦
D人懶得上山拎又有傾向咪開紅殺個就手既 你吹佢唔漲 佢都有被路人圍既風險同扣傾向既懲罰
你有D潛質可以去巴哈傳教 教下台仔係pvp遊戲要大家和平共存 開紅之前要照顧人地感受

你好鍾意腦補
要計既話都係計其他巴打講既伐木同掛馬

野外搶場就係關我之前講既LV上限事
遊戲設定問題係好大既因素
你自己諗下有個上限係可以減少幾多紛爭
同E個年代既人好難溝通
乜都非黑即白

開紅有時會影響到正常遊玩既人,好似巴打提過既搬蛋,伐木,掛馬,釣魚之類都俾人亂P過
結果支持者就走哂出黎起哂鋼咁,就好似要將開紅全面定義左做萬惡要禁止佢咁
無人講過好嗎?
可能我近得日本文化多,日本人有一種特性就係唔想自己麻煩到別人
我要批評既就係果種大家本來相安無事,又唔係有仇口,無啦啦就要走去主動攪人既行為
你地覺得咁既行為係好正確既咁都無話可說,我思想可能同E個年代既人脫節左

搶場就係另一個問題,成王敗寇
係設定間接造成

另外有人話開紅唔公平咩

俾人開紅3個方法
3上巴哈取暖

俾人殺有乜好怨?

我就係呻依一點

問題唔係被開紅既人身上

你好鍾意腦補
要計既話都係計其他巴打講既伐木同掛馬

野外搶場就係關我之前講既LV上限事
遊戲設定問題係好大既因素
你自己諗下有個上限係可以減少幾多紛爭

我認同你LV問題 P2W呢D講法
但都係個句
隻GAME SETTING係咁 你又有方法去避免
再者,唔係有仇/之前敵對公會既係街到亂P掛馬釣魚既我唔覺得多,至少我之前晚晚首都北門對出掛馬都未試過有事,留d傾向去殺有仇/前敵對公會既唔好?
釣魚掛馬砍木呢d係正常遊玩 你掛成晚機 又要走出安全區就要承受有癲佬既風險架啦 安全區又唔係無得比你掛釣砍 想走出去賺多少少又負擔唔起 開隻49lv真係咁難? 咁其實用你講既遊戲設定問題去解釋都得啦
同埋唔好乜都話人腦補啦
你自己達一句因為咁既風氣搞到玩家流失
我又真係未見過人話因為開紅風氣而話唔玩 你又唔解釋多兩句 試下理解你諗乜又腦補
同埋唔好乜都話人腦補啦
我又真係未見過人話因為開紅風氣而話唔玩 你又唔解釋多兩句 試下理解你諗乜又腦補

我有解釋你都好似其他人咁當左我全面反對開紅仲叫我去巴哈傳教
開紅風氣唔玩
巴哈仔之前間中都有開PO不過好快俾人B爆最近都無乜人會咁開PO

算啦,今日出到半價E招,前景真係唔太樂觀
今時今日既OLG都係難做
仲要遲開其他地方咁多
攪到內容開得快又死開得慢又死
同E個年代既人好難溝通
乜都非黑即白

開紅有時會影響到正常遊玩既人,好似巴打提過既搬蛋,伐木,掛馬,釣魚之類都俾人亂P過
結果支持者就走哂出黎起哂鋼咁,就好似要將開紅全面定義左做萬惡要禁止佢咁
無人講過好嗎?
可能我近得日本文化多,日本人有一種特性就係唔想自己麻煩到別人
我要批評既就係果種大家本來相安無事,又唔係有仇口,無啦啦就要走去主動攪人既行為
你地覺得咁既行為係好正確既咁都無話可說,我思想可能同E個年代既人脫節左

搶場就係另一個問題,成王敗寇
係設定間接造成

你覺得好笑既可以笑
又無講錯到
做左4~5年日資接觸既日本人其中一個優點就係e樣
他人に迷惑をかけない
同埋唔好乜都話人腦補啦

開紅風氣唔玩
巴哈仔之前間中都有開PO不過好快俾人B爆最近都無乜人會咁開PO

仲要遲開其他地方咁多

我有睇你之後解釋,我都認同隻GAME發展太快令好多人迫住追搞到風氣差呢點
開紅霸場呢d好明顯係台服人流太多 資源太少 睇佢出左沙漠可唔可以多返D場少人搶地盤D
不過大把人唔輸得唔落後得(好似我咁) 仲有戰鬥書 D升LV賺錢點應該都長期FULL架啦

佢內容開慢D我相信無咩人屌佢,班土豪都唔志在,最多咪玩下PVP刷下LV先,宜家咁快反而流失更多無心追落去既玩家,仲比成班土豪白樹P2W,我都係因為咁先走去爆裝唔玩
有D認真玩又玩得慢既可能宜家真係面版得350左右 人地土豪又59LV,已經全套王裝+搞掂7成飾品,邊個想打機比人屈機,入個戰場比人屠返出黎又自知追唔上既唔玩都好合理,D人流遲早好似歐美服咁
地形知識唔係行去經過某啲位就得嘅咩??
定係一定要刷親密拎?

地形知識唔係行去經過某啲位就得嘅咩??
定係一定要刷親密拎?

Both
同埋唔好乜都話人腦補啦

開紅風氣唔玩

仲要遲開其他地方咁多

我有睇你之後解釋,我都認同隻GAME發展太快令好多人迫住追搞到風氣差呢點
開紅霸場呢d好明顯係台服人流太多 資源太少 睇佢出左沙漠可唔可以多返D場少人搶地盤D
不過大把人唔輸得唔落後得(好似我咁) 仲有戰鬥書 D升LV賺錢點應該都長期FULL架啦

佢內容開慢D我相信無咩人屌佢,班土豪都唔志在,最多咪玩下PVP刷下LV先,宜家咁快反而流失更多無心追落去既玩家,仲比成班土豪白樹P2W,我都係因為咁先走去爆裝唔玩
有D認真玩又玩得慢既可能宜家真係面版得350左右 人地土豪又59LV,已經全套王裝+搞掂7成飾品,邊個想打機比人屈機,入個戰場比人屠返出黎又自知追唔上既唔玩都好合理,D人流遲早好似歐美服咁

台服就係人流太多 想搵個位刷怪都搵唔到
相反佢早D開海盜同沙漠
反而可以疏散人流
等d低面板既有機會刷怪
反正佢開得慢定開得快
對土豪都無反別
黑沙寶典都出左app
同埋唔好乜都話人腦補啦

開紅風氣唔玩

仲要遲開其他地方咁多

台服就係人流太多 想搵個位刷怪都搵唔到
相反佢早D開海盜同沙漠
反而可以疏散人流
等d低面板既有機會刷怪
反正佢開得慢定開得快
對土豪都無反別

開左沙漠等d 人係果到互片
喂喂又有人講唔想比人殺就開50以下,唔覺得好反智咩

有咩問題,依個遊戲設定可以避免開紅機制
咁活動最後三小時
仲要咁多人一齊執
有人係山腳開紅搶都好正常
係一個野蠻社唔會講道德品格
開紅唔係問題
問題係隻game又唔紀錄畀咩人開紅打過
又唔整個復仇名單
畀人殺左要自己睇日誌擇名
有時條友唔夠打走左去連名都冇
我自己殺過咩人又冇留底
有時斬樹畀人打都想知係咪畀人尋仇

俾人開紅3個方法
3上巴哈取暖

俾人殺有乜好怨?

我就係呻依一點

問題唔係被開紅既人身上

搬蛋開綠名是常識吧

你掛馬 唔想比人攪 唔開綠名可以點做

你用藍名掛馬就撞你落馬

我就係呢d 扑街

你用藍名掛馬就撞你落馬

我就係呢d 扑街

巴打個名係咪4個字
開紅唔係問題
又唔整個復仇名單
我自己殺過咩人又冇留底

早年有隻叫La Lune Online既有哂你想要既野
不過唔夠一年執左
果度比較鼓勵開紅,紅人有能力buff,懲罰係殺低自己10lv以下既人先有
個人夠勁可以頂住城既守衛入城殺人
或者係城入面高既地方開紅拎狙擊槍殺睇拍賣場既人
做每日任務又會俾人殺,副本門口早期都會有人亂殺
鍾意開紅既人會好啱玩

你用藍名掛馬就撞你落馬

我就係呢d 扑街

巴打個名係咪4個字

我掛完6世代都仲未試過比人撞

你咁講我好驚
開紅唔係問題
又唔整個復仇名單
我自己殺過咩人又冇留底

日誌咪係紀錄囉..
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞